Consilierii PSD din Bistrița solicită primarului Ioan Turc să amâne dezbaterea privind proiectul referitor la schimbarea denumirii Parcului Municipal; ei vor consultare publică pe această temă

 -  -  1065


Consilierii municipali din partea Partidului Social Democrat îi solicită primarului Bistriței, Ioan Turc, să retragă de pe ordinea de zi a ședinței de miercuri a Consiliului Local proiectul de hotărâre privind atribuirea unei denumiri Parcului Municipal.

Consilierii PSD propun organizarea unei consultări publice pe marginea acestui subiect.

”Avem tot respectul pentru simbolurile istoriei noastre, la fel cum prețuim și simbolurile orașului nostru, iar parcul este unul dintre ele. Tocmai de aceea, nu prin decizii arbitrare se poate lua o asemenea decizie, ci doar după un proces de consultare publică. Noi vrem să știm ce gândesc bistrițenii despre acest lucru și vom vota varianta pe care bistrițenii o doresc. De asemenea, pe lângă varianta înaintată de domnul primar, dorim ca bistrițenii să se pronunțe și asupra variantei ”George Coșbuc”, așa cum solicită o parte a societății civile”, transmit consilierii PSD.

Reamintim că pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local Bistrița din 20 octombrie figurează un proiect de hotărâre care prevede atribuirea denumirii ”Regele Mihai” Parcului Municipal. Însă, o asociație a inițiat o petiție prin care solicită Primăriei să analizeze posibilitatea ca Parcul Municipal să poarte denumirea ”George Coșbuc”.

0 notes
190 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *