FOTO cu caracter ilustrativ

Consilierii USR PLUS din Bistrița propun amenajarea unui parc public pentru câini în municipiu

Grupul consilierilor USR PLUS din Consiliul Local Bistrița a depus un proiect de hotărâre prin care se propune amenajarea unui parc public pentru câini în municipiul Bistrița.

În 2012 am văzut prima dată un spațiu public special amenajat cu destinația de recreere pentru câini, în municipiul Timișoara, și, pe atunci, existența unui asemenea loc nu o consideram tocmai o reală necesitate. Am înțeles mai târziu și necesitatea unui astfel de loc, în special pentru că astăzi, în municipiul Bistrița nu există nici măcar un astfel de spațiu special amenajat pentru recreerea câinilor, spațiu administrat și îngrijit de Primăria Municipiului Bistrița, deși ținând cont de numărul în creștere al câinilor cu stăpân din Bistrița, ar fi necesară măcar câte o canisită în fiecare dintre principalele cartiere ale orașului”, a precizat consilierul USR PLUS Nicolae Pavelean.

Sursa citată a completat că există mai multe motive pentru care consideră că parcurile pentru câini sunt o necesitate:

  • sunt concepute atât pentru a proteja câinii cât și oamenii, oferind un mediu sigur pentru proprietarii de câini care se pot bucura împreună;
  • nu toată lumea apreciază un câine (în special cei mai mari) care aleargă sau poate sări pe oameni. Câinii foarte energici pot lovi cu ușurință copiii mici și vârstnicii;
  • se asigură protecție si curățenie pentru zone naturale de tip gazon, flori etc;
  • parcurile pentru câini vor ajuta la menținerea curățeniei spațiilor publice în general, fiind dotate cu containere și locuri special amenajate pentru eliminarea fecalelor de câine astfel evitând și problemele de sănătate publică.

”Astfel, în scopul promovării unui comportament civilizat faţă de oameni şi responsabil faţă de animal, USR-PLUS va susține în următorii ani amenajarea în municipiul Bistrița a mai multor spații îngrădite, prevăzute cu plăcuţe inscripţionate din care să rezulte destinaţia locului, dotate cu coşuri speciale pentru câini, groapă de nisip şi mobilier special pentru câini și utilizate în baza unui regulament clar și bine definit pentru destinația locului”, a mai adăugat consilierul Nicolae Pavelean.