Consilierul Florin Moldovan contestă calitatea unor lucrări executate pe drumurile județene. ”Ne trezim că o serie de lucrări trebuie refăcute”

 -  -  11097


Consilierul județean Florin Moldovan (PNL) contestă calitatea lucrărilor de modernizare a unor drumuri județene, oferind drept exemplu un tronson al DJ 172C, cel de la Ilva Mică la Leșu. Potrivit consilierului, lucrările ar trebui refăcute pe această porțiune în lungime de 1,5 km.

”Nu mai este o noutate faptul că avem în județul nostru o serie de lucrări făcute cu bani mulți, majoritatea în preajma unor alegeri, dar care la primele intemperii își arată adevărata valoare, fiind nevoiți să alocăm noi sume pentru reabilitarea/reconstrucția lor. Acest aspect l-am sesizat de nenumărate ori în ședințele Consiliului Județean, în comisiile de specialitate sau în cadrul întâlnirilor pe care le-am avut de-a lungul timpului cu factorii decizionali ai județului. Cu toate acestea, din dorința neegalată a conducerii CJ de a face lucrurile repede și prost, ne trezim astăzi cu o serie de lucrări ce trebuie refăcute. Astăzi o să vă relatez despre DJ 172C (Ilva Mică – Leșu), un drum de 1.5 km, care ne-a costat 2.827.837 euro și care are nevoie de intervenții urgente din cauza deformării drumului și apariției veșnicelor cratere în asfalt”, a scris pe Facebook consilierul Florin Moldovan.

Acesta adaugă că, încă de la începutul lunii august, a sesizat administrației județene că există o mare problemă legată de faptul că degradarea DJ 172C îi pune în pericol pe cei care îl tranzitează și că există dificultăți majore în a-l străbate.

”Răspunsul, care a venit după aproape o lună, ne indică ”preocuparea intensă” pe care o arată conducerea CJ pentru această problemă, indicându-se faptul că o lucrare de întreținere periodică urmează să înceapă în ziua următoare, mai precis în 07.09.2021. Din păcate, astăzi 27 septembrie, suntem în fix aceiași ipostază ca în luna august, atunci când am făcut sesizarea. Nu s-a făcut NIMIC. Iată că o banală lucrare de întreținere necesară asigurării unui regim de trafic decent este întinsă pe durata a mai multor luni fără vreo explicație… De fapt există una și anume: nu suntem în campanie electorală. Dacă eram…vă garantez că era deja peticită situația”, a mai completat Florin Moldovan.

Consilierul județean a menționat și faptul că a solicitat să îi fie puse la dispoziție documentele cu privire la perioada de garanție oferită de constructor pentru lucrările executate pe acel tronson de drum, dar fără rezultat.

”Nici până în ziua de astăzi nu am primit răspuns, motiv pentru care am reiterat solicitarea inițială. În acest sens, fac un apel către conducerea Consiliului Județean să renunțe la practicile teleormănene și să pună condiții reale în caietele de sarcini aferente modernizării drumurilor din județul Bistrița-Năsăud”, a încheiat Florin Moldovan.

1 notes
222 views
bookmark icon

One thought on “Consilierul Florin Moldovan contestă calitatea unor lucrări executate pe drumurile județene. ”Ne trezim că o serie de lucrări trebuie refăcute”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *