Consilierul județean Virgil Rus – proiecte pentru bistrițenii care vor să facă sport. Ce propune

 -  -  962


Consilierul județean Virgil Rus a prezentat vineri, într-o conferință de presă organizată la sediul PSD Bistrița-Năsăud, o serie de proiecte care vor fi promovate de social democrați.

Potrivit consilierului, un prim proiect care va fi promovat în Consiliul Județean Bistrița-Năsăud vizează identificarea punctelor extreme ale județului – Nord, Est, Sud și Vest.

”Ne vom folosi de ceea ce ne oferă natura. În acest context, colegii mei din cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport şi de la Geografie, dar şi cei de la Business, au venit cu niște propuneri frumoase. Unul dintre acestea, care se realizează şi în alte ţări europene, este de a identifica, spre exemplu, punctele extreme ale judeţului – Nord, Sud, Est, Vest. Iese un trapez foarte frumos și aceste puncte să devină puncte de atracţie, în care turistul vine şi găseşte tradiţii ale județului, gastronomie, cultură şi oameni ai locului”, a explicat Virgil Rus.

De asemenea, un alt proiect prevede ca administrația județeană să amenajeze pe drumurile publice din județ zone pentru cicliști.

Clienţi ai mei din mediul privat care practică și sportul outdoor – bicicletă – mi-au spus : dacă tot ai ajuns în Consiliu, nu ne poți susține și pe noi? Mergem pe drumuri publice și ne speriem de mașini. Lumea vrea să facă mişcare şi atunci am putea să le amenajăm o magistrală pe care să se poată plimba cu bicicleta. Nu vorbim despre cicloturism care deja este discutat în CJ, ci vorbim despre oameni de rând care vor să se plimbe cu bicicleta pe drumuri publice. Am propus deja să facem o magistrală cu marcaje și cu semne, nu sunt costisitoare, iar acești oameni să fie protejați măcar vizual”, a adăugat sursa citată.

Totodată, un alt proiect al consilierilor județeni PSD vizează promovarea orientării turistice.

Orientarea turistică este o activitate fizică recreațională, care există deja în Bistrița. Există o asociație – Club Sportiv Nord Team Orientare Bistrița – vicepreședinte fiind colegul meu Ioan Bâca. Am putea să îi luăm parteneri și să facem niște evenimente. Publicul e sătul să stea în casă, să fie restricționat, e sătul să nu i se dea voie să intre în instituții unde statul ar trebui să-i permită accesul, vorbim de școli, universități unde există baze sportive. Oamenii trebuie să facă sport fiindcă acest lucru crește imunitatea, iar acest lucru este constrâns acum. Eu voi susține acest lucru și spun că activitățile outdoor sunt prietene cu natura. Mai mult, nu necesită multe fonduri. Am putem reactiva întreaga populație în vederea unei vieți sănătoase”, a mai spus Virgil Rus.

Pe de altă parte, consilierul a punctat că și-ar dori să vadă mai multă implicare din partea publicului.

”E necesară o implicare cât mai pragmatică pentru a avea în vedere proiecte fezabile și proiecte care sunt necesare pentru publicul larg. (…) În acest context, consider că publicul trebuie să fie partenerul nostru. Eu mi-am propus să iau legătura cu publicul larg și am lansat un chestionar pe care îi invit pe locuitori să îl completeze”, a mai completat Virgil Rus.

0 notes
87 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *