Din Bistrita

Consilierul Mathe Attila cere Primăriei Bistrița să găsească soluții pentru colectarea uleiului alimentar uzat

 -  - 


Consilierul Mathe Attila solicită Primăriei Bistrița să găsească soluții pentru colectarea uleiului alimentar uzat. În ultima ședință a Consiliului Local Bistrița, consilierul UDMR a propus administrației locale să încheie un parteneriat cu o societate care asigură astfel de servicii.

”Aduc la cunoștința Consiliului Local Bistrița și a cetățenilor din municipiu că un litru de ulei alimentar uzat poluează un milion de litri de apă și efectul poluării durează zeci de ani. Este dăunător sistemului de canalizare. Odată răcit, uleiul se solidifică și se depune, afectând integritatea conductelor. Cresc costurile de întreținere și curățare, costuri suportate de noi, de municipalitate. Eu recunosc să facem un parteneriat sau o colaborare cu o societate care să ocupe de colectarea uleiului alimentar uzat. Companiei i se va permite amplasarea unor containere în municipiu sau, de ce nu, lângă fiecare tomberon menajer din oraș, astfel încât cetățenii să nu aibă scuze de confortabilitate, unde să poată arunca uleiul uzat. Este o problemă foarte serioasă peste tot în lume, nu doar în Bistrița”, a declarat consilierul Mathe Attila.

Mathe Attila

Ca răspuns la interpelarea consilierului Mathe Attila, primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, a afirmat că a purtat discuții cu Agenția pentru Protecția Mediului pe această temă.

”În ceea ce privește rezolvarea problemei colectării uleiurilor uzate, fie că discutăm despre ulei alimentar, fie despre cel industrial, am avut o discuție cu Agenția de Mediu, cu Garda de Mediu. E absolut nevoie de grijă mare pe această componentă. Vă invit la Primărie să discutăm mai multe pe această temă. Cu siguranță, dacă ați ridicat această problemă, puteți veni și cu sugestii”, a spus primarul.

În municipiul Bistrița, în trecut, au mai fost organizate campanii de colectare a uleiului alimentar uzat:

45 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.