Consilierul Mathe Attila cere Primăriei Bistrița să înființeze un centru de recuperare pentru persoanele vulnerabile

 -  - 


Consilierul UDMR Mathe Attila solicită Primăriei Bistrița să analizeze oportunitatea de a înființa în municipiu un centru de recuperare pentru persoanele vulnerabile, acestea urmând să beneficieze de servicii medicale în mod gratuit.

Ca și cadru medical în recuperare și reabilitare medicală semnalez că avem un deficit în ceea ce privește centrele de recuperare. Centrele existente sunt sufocate și nu fac față cererii, locurile disponibile fiind epuizate repede. Astfel se ajunge la liste de așteptare de peste o lună sau chiar mai mult. (…) Profilaxia este cel mai ieftin tratament, trebuie să venim în sprijinul pacienților”, a spus consilierul UDMR în ultima ședință a Consiliului Local Bistrița.

Consilierul Mathe Attila a explicat că a făcut această solicitare în contextul în care la nivel național există oportunități de finanțare pentru înființarea unor astfel de centre.

Avantajul este că se dau bani pentru construcții noi sau pentru modernizarea construcțiilor existente. (…) Un alt avantaj ar fi că pot fi oferite servicii de recuperare și la domiciliul pacienților. Să dăm dovadă de bune practici și să nu ratăm această șansă. Îmi ofer ajutorul aparatului executiv și colegilor de specialitate”, a mai spus Mathe Attila.

La rândul său, primarul Bistriței, Ioan Turc, l-a asigurat pe consilier că municipalitatea are în vedere un astfel de demers.

În cadrul structurii medicale pe care o constituim, vom avea în vedere inclusiv această componentă de recuperare. Am înțeles exact care este valoarea demersului. Sunt cât se poate de acord cu o astfel de propunere. Am avut discuții și la Casa de Asigurări de Sănătate Bistrița-Năsăud în acest sens. Ne dorim ca, printre altele, să acoperim și această componentă de recuperare, inclusiv la domiciliu. Știm că sunt oameni bolnavi la pat, care provin din familii cu probleme speciale, și pe care nu are cine să îi întoarcă de pe o parte pe alta. Știm că sunt oameni cu dizabilități pe care nu are cine să îi ajute să coboare, de exemplu, de la etajul 4. Am avut asemenea solicitări și am dat curs solicitărilor respective. Știm că sunt oameni pentru care un ajutor banal cum ar fi o injecție, o tensiune, o vorbă bună contează enorm. Cabinetul stomatologic mobil va merge în localitățile aparținătoare, acolo unde cu siguranță sunt oameni care în viața lor nu au mers la un medic stomatolog. Avem nevoie și de o acoperire a serviciilor prin Casa de Asigurări de Sănătate, măcar parțial. Toate aceste lucruri le vom regla. Fiți convins că ceea ce am discutat se va întâmpla. Mergem și pe această componentă de recuperare, inclusiv la domiciliu care este până la urmă foarte ieftină pentru noi și foarte comodă pentru oamenii care au nevoie de acest lucru”, a precizat primarul Ioan Turc.

Loading

bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.