Consilierul Nicolae Pavelean către primarul Ioan Turc: ”Vă solicit să începeți procedura de cercetare disciplinară în cazul funcționarilor din Primărie vizați de dosarul penal”

 -  -  1180


Consilierul Nicolae Pavelean i-a solicitat, joi, în timpul ședinței ordinare a Consiliului Local Bistrița, primarului Ioan Turc să declanșeze procedura de cercetare disciplinară a funcționarilor publici care sunt vizați de ancheta penală aflată în desfășurare.

Referitor la situația perchezițiilor din dosarul privind unele infracțiuni de fals, abuz în serviciu și constituire de grup infracțional organizat, aș dori să știu care sunt măsurile imediate pe care le dispuneți în acest caz, întrucât vorbim aici de fapte ale unor funcționari publici din Primărie care au condus la această situație mediatizată inclusiv la nivel național, extrem de gravă și dăunătoare pentru imaginea de ansamblu a Primăriei Bistrița. În mediul privat unde îmi desfășor activitatea profesională, pot să vă spun că angajații care aduc prejudicii care afectează imaginea organizației din care fac parte sunt supuși unor proceduri de cercetare disciplinară. Știu că Primăria Bistrița are o astfel de procedură încă din 2016, care, dacă ar fi aplicată, ar trebui să îmbunătățească răspunderea disciplinară a funcționarului public. Concret, aș dori să vă solicit să începeți procedura de cercetare disciplinară în cazul funcționarilor din Primărie vizați de acest dosar”, a spus consilierul Nicolae Pavelean.

Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, i-a spus consilierului USR-PLUS că nu este în măsură să comenteze pe marginea acestui subiect.

În legătura cu ancheta aflată în desfășurare la Primăria municipiului Bistrița cu privire la funcționari sau persoane în sens larg, nu cred că este corect să comentez. Discutăm despre separația puterilor în stat, discutăm despre o anchetă și, cu siguranță, în momentul în care vor exista elemente concrete și de natură a fi aduse la cunoștința publică, acest lucru se va întâmpla. O vor face organele abilitate și o va face și Primăria Bistrița prin reprezentanți”, a spus primarul Ioan Turc.

Reamintim că polițiștii din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud au efectuat 7 percheziții la sediul Primăriei Bistrița și la locuințele unor angajați ai administrației locale, bănuiți de constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals și influențarea declarațiilor, fapte care ar fi fost comise din anul 2016 și până în prezent. Zece persoane au fost duse la audieri, polițiștii dispunând reținerea pentru 24 de ore a trei funcționari publici.

0 notes
305 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *