Consilierul Nicolae Pavelean solicită redimensionarea locurilor de parcare destinate persoanelor cu dizabilități din Bistrița

 -  - 


Consilierul USR Nicolae Pavelean a înaintat o solicitare către Direcția de Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistrița și cere redimensionarea locurilor de parcare destinate persoanelor cu dizabilități din municipiu.

Consilierul afirmă că a făcut această solicitare după ce a verificat mai multe locuri de parcare destinate persoanelor cu dizabilități și a ajuns la concluzia că nu sunt conforme.

”Concluzia verificărilor efectuate este că nici unul dintre locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități nu corespunde legii și Normativului privind adaptarea clădirilor civile și spațiului urban la nevoile individuale ale persoanelor cu handicap. În acest sens, am transmis o solicitare către conducerea Direcției de Servicii Publice și Direcției Patrimoniu din cadrul Primăriei Bistrița pentru a dispune verificări dimensionale pentru toate lucrurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități din oraș și pentru a dispune redimensionarea imediată a tuturor locurilor care nu îndeplinesc cerințele normativului. Persoanele cu dizabilități din Bistrița merită locuri de parcare adecvate”, a precizat Nicolae Pavelean.

Potrivit consilierului, în municipiul Bistrița există un număr total de 899 de persoane care dețin legitimație de parcare pentru persoane cu dizabilități. Pentru aceste persoane au fost amenajate 832 de locuri în parcările de reședință și alte 52 de locuri în parcările publice.

Consilierul USR solicită redimensionarea acestor locuri de parcare, aproape 900 ca număr.

Vizualizări 638 

bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.