Consilierul Nicolae Pavelean (USR PLUS): ”Există construcții care au fost edificate fără respectarea reglementărilor prevăzute în planurile urbanistice”

 -  -  51200


După ce a luat la pas orașul Bistrița și a analizat modul în care au fost edificate unele dintre cele mai noi construcții din municipiu, consilierul Nicolae Pavelean a ajuns la o serie de concluzii pe care le-a prezentat Comisiei de Urbanism a Consiliului Local Bistrița. În unele cazuri, acesta a constat că există construcții care au fost realizate fără respectarea reglementărilor prevăzute în planurile urbanistice.

Ieri am participat la o nouă ședință a Comisiei de Urbanism din cadrul Consiliului Local al Municipiului Bistrița. De această dată, alături de câțiva colegi, membri ai Comisiei de Urbanism și reprezentați ai aparatului administrativ, am ieșit în teren în câteva puncte importante din municipiu, unde fie se dorește edificarea unor construcții, fie construcțiile există deja, însă au fost executate într-un mod aș putea spune chiar ieșit din cadrul reglementarilor de urbanism existente”, a transmis consilierul Nicolae Pavelean.

După ce a analizat fiecare dintre locațiile vizitate, consilierul a ajuns la o serie de concluzii:

  • există construcții care au fost edificate fără respectarea reglementărilor în vigoare din PUG/PUZ”, exemplu zona Parcului, Str. Toamnei și altele.
  • există zone unde se dorește edificarea unor construcții, însă de asemenea nu pot fi respectate condițiile reglementărilor în vigoare și a legii, cât și specificul istoric al zonei – exemplu zona Dogarilor și zonele care țin de centrul istoric al municipiului unde potențialul istoric al locului trebuie valorificat și în nici un caz afectat.
  • există cazuri unde se intenționează construirea unor locuințe colective în regim de înălțime mare, în zone centrale cu acces limitat și risc ridicat de congestionare a traficului în condițiile în care orașul suferă deja în acest sens, în special din cauza numărului redus de parcări”, a adăugat sursa citată.

În opinia consilierului, în cele mai multe dintre situațiile constatate, cauzele problemelor țin ”fie de neclaritatea și lipsa alinierii reglementărilor locale de urbanism, fie de interpretarea greșită a acestora”, urmând ca din acest punct de vedere să fie luate măsuri.

”Toate lucrurile au un nou început. În cadrul Comisiei de Urbanism din Consiliul Local am stabilit clar că vom continua cu același nivel de implicare, ieșind în teren pentru constatarea problemelor cu care se confruntă orașul nostru din punct de vedere al urbanismului și stabilirea unor reglementari cât mai clare în acest sens”, a încheiat Pavelean.

5 notes
325 views
bookmark icon

5 thoughts on “Consilierul Nicolae Pavelean (USR PLUS): ”Există construcții care au fost edificate fără respectarea reglementărilor prevăzute în planurile urbanistice”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *