Consilierul Radu Elisei (PSD): ”Așa drumuri rele ca în Bistrița nu am mai întâlnit”. Primarul Ioan Turc: ”Vom intra într-un proces masiv de asfaltare a străzilor. Avem în vedere și cele de pământ”

 -  - 


Starea străzilor din municipiul Bistrița îl nemulțumește pe consilierul PSD Radu Elisei, care afirmă că ”asemenea drumuri rele” nu a mai întâlnit în niciunul dintre orașele în care a circulat în ultimele 6 luni. În aceste condiții, în ședința din luna iunie a Consiliului Local Bistrița, consilierul i-a cerut explicații primarului Ioan Turc.

Sunt mult prea puține drumuri în Bistrița fără gropi sau fără să fie sparte, cred că mai sunt doar cele făcute de vechea administrație. Efectiv nu am întâlnit asemenea drumuri rele în niciunul dintre orașele în care am circulat în ultimele 6 luni, aici incluzând Arad, Oradea, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Brașov, Ploiești, București și altele. Nicăieri nu am întâlnit atât de multe drumuri dezastruoase, pline de gropi, cratere, denivelări, cu reparații făcute necorespunzător. Ce aveți de gând să faceți în privința aceasta?”, l-a întrebat consilierul Radu Elisei pe primarul Ioan Turc.

Edilul Bistriței i-a răspuns consilierului și i-a spus că știe că este ”o situație grea” în oraș, dar afirmă că în curând se vor lua măsuri și nu doar pentru străzile deja asfaltate, ci și pentru cele de pământ.

”Știm că este o situație grea în oraș. Acesta este motivul pentru care am cumpărat o stație de asfaltare. Din păcate, în urma războiului din Ucraina, societatea care ne livrează și ne montează stația de asfaltare are întârzieri destul de mari pentru că fierul urma să-l cumpere din Ucraina, dar fabricile de acolo nu mai lucrează. Estimez că într-un interval de aproximativ 3 săptămâni stația va fi funcțională. Apoi, evident că vom intra într-un proces masiv de asfaltare a străzilor din municipiu. Mai mult decât atât, am identificat și o soluție pentru asfaltarea străzilor de pământ. Țin să precizez că în municipiul Bistrița sunt undeva la 400 de astfel de străzi. Vom turna un covor asfaltic de aproximativ 2-3 cm. Îmi asum ceea ce spun pentru că am discutat cu alți primari de municipii din țară și am aflat că acest lucru se întâmplă deja în cel puțin două municipalități. Sigur, vom discuta cu Inspectoratul de Stat în Construcții, vom agrea această modalitate pentru rezolvarea problemei și îi vom scăpa pe oameni de praf și noroi într-un termen rezonabil. Altfel, mergând pe capitolul de investiții, lucrurile ar urma să fie finalizate într-un interval de 20 de ani”, a precizat Ioan Turc.

Primarul Bistriței a afirmat că de îndată ce stația de asfaltare va fi pusă în funcțiune se va interveni masiv în oraș.

Avem un disconfort în momentul de față, dar nu cumpărăm asfalt de la alte societăți. Am făcut-o pentru intervențiile de primă urgență. Mai așteptăm 3 săptămâni – o lună de zile, apoi, cu ajutorul lui Dumnezeu, finalizăm stația de asfaltare și intervenim peste tot în oraș. Și dumneavoastră, alături de bistrițeni, veți fi martori la acest lucru. Vom interveni masiv. La rectificarea de buget vom cuprinde sume consistente pentru intervenții la drum. Practic, vor face obiectul intervențiilor toate străzile pe care se amenajează piste pentru cicliști, toate străzile care sunt cuprinse în culoarul de mobilitate Linia Verde și care nu sunt cuprinse în proiecte pentru asfaltare. Deși proiectul cuprinde străzile General Grigăre Bălan și Gheorghe Șincai, noi vom interveni și pe Calea Moldovei, pe Independenței și pe Libertății. Practic, orașul va arăta ca-n palmă”, a mai explicat primarul Ioan Turc.

Loading

bookmark icon

2 thoughts on “Consilierul Radu Elisei (PSD): ”Așa drumuri rele ca în Bistrița nu am mai întâlnit”. Primarul Ioan Turc: ”Vom intra într-un proces masiv de asfaltare a străzilor. Avem în vedere și cele de pământ”

Oldest
Newest
Most Upvoted

    Sorry, comments are closed.