Consiliul Județean a solicitat acordul de mediul pentru modernizarea tronsonului de drum de la Bistrița la Tărpiu

 -  - 


Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a solicitat emiterea acordului de mediu pentru un proiect care vizează modernizarea unui tronson în lungime de aproximativ 7 km din DJ 173B, fiind vorba despre porțiunea de drum care leagă municipiul Bistrița de localitatea Tărpiu.

În documentația depusă la Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud, administrația județeană precizează că drumul județean DJ173B deservește circulația rutieră pentru populația rezidentă și pentru traficul de tranzit, dar starea actuală a drumului este necorespunzătoare desfăşurării în condiţii de siguranţă a traficului rutier. Sistemul rutier este parţial pietruit și parţial din pământ şi se află într-o stare avansată de degradare din cauza faptului că în zonă nu există un sistem de scurgere a apelor pluviale. În plus, nu este asigurată lăţimea standard a părţii carosabile, are curbe neamenajate, care în unele zone sunt chiar fără vizibilitate. 

Intenția de a moderniza acest drum a fost lansată în anul 2019 de președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, care afirma că mizează pe accesarea unor fonduri europene pentru acest proiect.

Un an mai târziu, în 2020, a fost semnat și contractul pentru execuția lucrărilor, câștigătoare fiind asocierea dintre SC Mis Grup SRL (lider de asociere), împreună cu SC Far Foundation SRL, SC Drumserv SA şi SC Drumuri Bihor SA (asociaţi) – pentru lucrările de construcţii şi SC Starcom Exim SRL – pentru lucrările de proiectare.

Valoarea totală a proiectului este de circa 21,9 milioane lei, aproximativ 4,5 milioane euro, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene, prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

”Este un drum foarte important, care va scurta legătura comunităților din zona Nimigea cu Bistrița. De asemenea, știm că cel mai mare producător de deșeuri este municipiul Bistrița, iar transportul deșeurilor la depozitul de la Tărpiu va fi mai facil după modernizarea acestui tronson de drum”, a spus președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, în momentul semnării contractului pentru execuția lucrărilor.

 

0 notes
1 view
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.