Consiliul Județean atribuie firmei MIS Grup un contract fain de tot 4.6 MILIOANE de euro pe turnare covoare bituminoase pe 42 de km. 7 firme s-au LUPTAT, iar LDP-ul Consiliului Județean nici măcar NU s-a băgat la licitație!

 -  -  1904


Radu Moldovan a susținut o conferință de presă în care a anunțat cu surle și trâmbițe semnarea unui contract de re-asfaltare a unor tronsoane de drumuri județene. Practic se așterne un covor bituminos de 5 cm peste actuala platformă de drum județean.

Licitația a fost câștigată de firma MIS Grup, în asociere cu DRUMSERV. În urma acestui contract, MIS Grup modernizează 7 drumuri județene.

DJ 154C, Budacu de Sus – 1,4 km;
DJ 172E, Lechința-DN 15A – 6,4 km;
DJ 172G, Orheiu Bistriței-Satu Nou – 4,4 km;
DJ 172G, Monariu-Jelna – 7,1 km;
DJ 173, Bistrița-Budacu de Sus – 11,7 km;
DJ 170, în Negrilești – 3,97 km;
DJ 172 E, Lechința-Matei – 7,40 km.

Lucrarea este garantată 3 ani!

Durata de execuţie este de 9 luni, valoarea contractului este de 22,1 milioane lei, inclusiv TVA, aproximativ 4,6 milioane euro. În total se vor moderniza 42,4 km de drumuri judeţene.

ziar de bistrita radu moldovan

Ce lucrări se fac:

– completarea şi nivelarea tasărilor şi burduşirilor,
– turnarea unui strat de uzură de 5 cm grosime,
– refacerea acostamentelor cu piatră spartă,
– refacerea marcajului rutier axial și marginal,
– marcajele transversale și montarea stâlpișorilor de dirijare.

La licitație au participat următoarele firme:

1. ANTREPRIZA DE REPARATII SI LUCRARI A R L CLUJ + INDEMINAREA PRODCOM S.R.L. (subcontractant)
2. Ofertant unic : DIFERIT S.R.L.,
3. Asociere : PROBICONS (Leader), ASTOR COM S.R.L.,
4. Asociere : MIS GRUP (Leader), DRUMSERV.

LDP-ul nici măcar NU a intrat la licitație și a lăsat culoar liber pentru greii din domeniu!

Comisia de licitații din cadrul Consiliului Județen a stabilit să atribuie contractul firmei care oferta la prețul cel mai mic, deși putea aplica alt criteriu: raportul preț calitate. Ciudat este faptul că LDP SA nici măcar NU s-a prezentat la această licitație , deși a fost vorba de un contract de 4.6 MILIOANE de euro pentru care s-au luptat 5 firme importante.

În ce privește viitorul LDP, Radu Moldovan maschează dezastrul ce urmează și susține că firma încheie anul 2019 pe plus, cu un mic profit!

Lucrări Drumuri și Poduri este societate comercială pe acțiuni, unde Consiliul Județean este acționar-unic. Societatea deține patrimoniu propriu, 2 baze de producție în Bistrița și Beclean, o balastieră Florești- Chiuza. Deține un parc-auto și teoretic poate concura cu marile-firme din județ.

Ce zice Radu Moldovan despre faptul că LDP a stat deoparte și nici măcar NU a intrat la licitație!

Reporter: – LDP-ul a participat la această licitație?

Radu Moldovan : – NU știu să vă spun pentru că NU fac parte din Comisia de Licitați și cine a participat la licitației… habar nu am!

Reporter: -pentru că fiind compania din subordinea CJ, până acum, acest tip de lucrări  erau executate de LDP, la pețuri mult mai mici decât alte firme!

Radu Moldovan : – Eu v-aș ruga să vă faceți timp, dacă în cele 2 săptămâni NU ați avut timpul necesar să vă informați… de cel puin 10 ani, dar  100% din 2012 de când sunt eu,  orice tipuri de lucrări s-au atribuit prin licitație. LDP e o societate comercială cu aceleași condiții de participare pe piața liberă!

Reporter: – Acuma, ne puteți explica și situația? E în faliment? Mai poate participa la licitații?

Radu Moldovan : – D-voastră facă vă permiteți astfel de aprecieri…. sunteți într-o eroare majoră

Reporter: – Eu vă întreb!

Radu Molodvan: – LDP-ul este cu profit, din informațiile mele pe anul pe care s-a terminat! Dar, poate dețineți informații, altele decât le dețin eu. Din cifrele oficiale care au fost prezentate la Consiliul Județean, cifrele preliminare am înțeles că pe anul 2019, SC LDP SA Bistrița  e pe profit!

Reporter: – Pe auditul ce s-a realizat, NU era vorba de niciun profit!

Radu Moldovan : – Am și io o rugăminte… eu NU am făcut conferința de presă ca să fac o  dezbatere cu d-voastră!

 Reporter: – Pentru informarea corectă!

Radu Moldovan : – Discutăm NU de pe discuțiile de la cafele…

Reporter: – De pe audit!

Radu Moldovan : – Io nu știu ce cifre aveți d-voastră…

Reporter: – Pe audit, LDP…

Radu Moldovan : – Haideți că vă rog, eu vă spun din cifrele oficiale, preliminare, restul cu povești pe la cafele…

Reporter: – Sunt povești din audit, pentru informarea corectă!

Radu Moldovan : – NU am primit niciu audit care să-mi semnaleze, în calitate de reprezentant al județului, falimentul LDP!

Reporter: – e pe site.. era vorba de o sumă de 1 milion de euro, sumă care…

Radu Moldovan : – Nu am aceste informațții… nu știu de unde le veți

Reporter:  – de pe site…

Radu Moldovan :  – s-ar putea site-ul LDP să….

Reporter:  – …. să mintă?!

Radu Moldovan : – … ofere informații eronate! o să fac această verificare.. eu v-am spus care sunt informațiile mele în momentul de față: sub nicio formă Nu se pune falimentul LDP.  Au fost ani mai buni, ani mai puțini buni, ani cu profit, ani cu perderi.  Orice societate comercială, dacă aveți curiozitatea să vă uitați pe rezultatele lor financiare….  au urcușuri și coborâșuri. Din această piață face parte și LDP. NU s-a pus niciun moment problema FALIMENTULUI societății la care acționar-unic este Consiliul Județean.  Dar NU cred cred că e tema întâlnirii noastre de astăzi.  Alte întrăbări, dacă aveți?

 

LDP avea datorii de 1 MILION de euro! Cum s-a rezolvat problema “în acte”!

Conform raportului întocmit de auditorii financiari ai firmei FRADIENT SRL din CLuj, firma “de drumuri” a Consiliului Județean avea un total de datorii pe termen scurt de 4.2 milioane de lei, din care 1.1 milioane de lei, către furnizori, și 3.1 milioane reprezintă alte datorii. Datoria este formată din 2 mari găuri: una în 2017 în valoare de 2.1 milioane de lei și una în 2018, în valoare de 2.6 milioane de lei!

ldp ziar de bistrita
Auditorii au cumulat 2 elemente: – sumele neîncasate de LDP + o linie de credit de aproximativ 3 MILIOANE de lei, accesată pentru dezvoltarea companiei.

Împrumutul a fost RESTITUIT și astfel LDP figurează acum cu un mic profit pe 2019. Practic, găurile negre au fost astupate din profitul încasat de-a lungul anilor și prin RESTITUIREA împrumutului. Chiar dacă a înregistrat un mic profit, LDP SA se judecă pentru o creanță de 500.000 de lei.

În cursul anului 2019, Radu Moldovan anunța o posibilă variantă de privatizare a societății, care în opinia sa NU mai poate concura cu marile companii de pe piață ( având probleme de personal și utilaje învechite).

Alții NU biruie să construiască, iar LDP-ul nici măcar NU intră la licitații!

În ce privește viitorul LDP S.A, problemele abia acum apar, deoarece compania este BLOCATĂ și incapabilă să se DEZVOLTE, fără cash-flow, fără bani de investiții și fără perspectivă… Asta în timp ce companiile de drumuri din județ încep să prospere și NU fac față cererii mari de lucrări existente pe piață la ora actuală!

 

Citiți și:

DIMEX se bagă pe canalizări și a prins contracte de 5 MILIOANE de euro în Budești, Parva și Telciu! Pe 2018 au contracte de peste 25 de MILIOANE de euro, încheiate cu CJ iar în perioada Radu Moldovan le-a crescut cifra de afaceri de 6 ori: no’ asta înseamnă să fii cu cine trebuie!

 

0 notes
1029 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *