Consiliul Județean Bistrița-Năsăud analizează posibilitatea achiziționării Hotelului Krone din Bistrița. Ce destinație ar putea primi

 -  -  1089


Consiliul Județean Bistrița-Năsăud ia în calcul posibilitatea achiziționării Hotelului Krone din municipiul Bistrița, a anunțat președintele Emil Radu Moldovan. La propunerea managerului Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, autoritățile analizează varianta transformării acestuia într-un complex spitalicesc în care ar urma să fie tratați pacienții oncologici.

Nu exclud varianta să achiziționăm acel spațiu din imediata vecinătate a spitalului și să putem să oferim condiții foarte bune pentru o secție de Oncologie și Recuperare”, a declarat președintele CJ Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, într-o emisiune a postului local de televiziune AS-TV.

Sursa citată a mai completat că propunerea de a achiziționa clădirea Hotelului Krone a venit din partea managerului Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany.

”Am primit o propunere din partea managerului Spitalului Județean de Urgență, care la rândul lui a primit o ofertă de la lichiditorul judiciar – dna. avocat Eleonora Lanțoș. Aceasta a spus că este interesată să ne sprijine în discuțiile pe care le are cu creditorul – una dintre băncile la care are datorii fostul proprietar al hotelului Krone. S-a făcut o vizită de lucru de către domnul Lazany împreună cu instituțiile statului – ISU și alte inspecții – pentru a vedea în ce măsură se poate autoriza o astfel de locație ca și spital”, a mai explicat Emil Radu Moldovan.

Dacă tranzacția se va concretiza, în clădirea în care a funcționat Hotelul Krone, situată pe strada Grănicerilor, ar urma să fie amenajată o secție pentru pacienții oncologici din județ.

Potrivit președintelui CJ Bistrița-Năsăud, autoritățile își doresc să ofere condiții mult mai bune și în secția de Boli Infecțioase de pe strada Alba Iulia și vor să extindă această secție, motiv pentru care ar fi necesară o altă locație pentru pacienții din secția de Oncologie care funcționează tot în complexul de pe Alba Iulia.

Ne dorim foarte tare ca situația creată de această pandemie să o folosim în beneficiul oamenilor. Am învățat multe lucruri din această perioadă și ne dorim ca prin investițiile pe care le avem acum pe Alba Iulia și pe Ghinzii, completate cu altele susținute din bugetul propriu, să asigurăm condiții hoteliere cu mult mai bune pentru fiecare salon. Adică fiecare salon să se poată autoizola, să aibă baie proprie și toate celelalte condiții de care au nevoie oamenii, nu cu băile pe hol cum era până acum. Ne dorim ca secția de Boli Infecțioase să fie extinsă astfel încât în situația în care va trebui să avem o secție a spitalului complet izolată, să putem face acest lucru”, a mai precizat președintele CJ Bistrița-Năsăud.

Totodată, în clădirile de pe strada Alba Iulia și Ghinzii, autoritățile intenționează să facă lucrările necesare pentru a asigura circuitele medicale care să permită organizarea unor secții de terapie intensivă în regim de urgență.

Având în vedere experiențele pe care le trăim în această perioadă, am vorbit cu Gabriel Lazany și cu finanțatorul nostru – Uniunea Europeană, prin Ministerul Dezvoltării și Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, și vom face modificările de proiect necesare astfel încât să putem asigura condiții hoteliere cu mult mai bune. În plus față de asta, îmi doresc ca din punct de vedere al circuitelor medicale să avem posibilitatea să organizăm în regim de urgență – adică în 24 de ore – secții de ATI atât pe Alba Iulia, cât și pe Ghinzii. În principiu, pe strada Alba Iulia va rămâne să funcționeze în continuare secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Bistrița și Laboratorul de biologie moleculară care lucrează pe Real Time PCR. De asemenea, pe Ghinzii, la secția de Pneumoftiziologie – fostul spital TBC – vrem să avem un imobil ultra modern, cu posibilitatea să organizăm și acolo activitatea de terapie intensivă dacă va fi nevoie”, a mai spus Emil Radu Moldovan.

Atât complexul spitalicesc de pe strada Alba Iulia, cât și cel de pe strada Ghinzii fac obiectul unor proiecte finanțate din fonduri europene, care prevăd reabilitarea din punct de vedere energetic a tuturor imobilelor.

Notă: Emisiunea în care președintele Emil Radu Moldovan a făcut aceste declarații a fost transmisă pe pagina de Facebook a jurnalistului Cristian Berari. Emisiunea va putea fi urmărită în această seară de la ora 21:00 pe postul local de televiziune AS-TV.

0 notes
214 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *