Consiliul Județean Bistrița-Năsăud continuă investiţiile în domeniul managementului deșeurilor. Care este planul pentru anul 2022

 -  -  1026


Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud va dezbate în şedinţa ordinară de joi, 16 decembrie, un proiect de hotărâre care prevede aprobarea Planului de investiţii pe anul 2022 din Fondul de Întreţinere, Înlocuire şi Dezvoltare (FIID), fond care a fost constituit pentru Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor Solide în judeţul Bistriţa-Năsăud.

Potrivit documentațiilor atașate proiectului de hotărâre, la data de 7 decembrie 2021, cuantumul sumelor din FIID era de circa 20,2 milioane lei.

Pentru a stabili care sunt investițiile prioritare pentru anul 2022, reprezentanții Consiliului Județean Bistrița-Năsăud au avut consultări cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Deşeurilor
Municipale în judeţul Bistriţa-Năsăud și cu operatorul Centrului de Management Integrat al Deșeurilor Tărpiu – SC Vitalia Servicii pentru Mediu Tratarea Deșeurilor SRL Boldești Scăieni. În urma consultărilor, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a întocmit Planul de Investiții pentru anul 2022.

Astfel, în planul pentru anul viitor au fost cuprinse patru investiții, două dintre acestea fiind deja începute și se va continua implementarea lor și alte două sunt investiții noi.

Investițiile pentru care se acordă în continuare finanțare vizează construirea, la Tărpiu, a unei hale pentru depozitarea deșeurilor reciclabile și realizarea unui sistem de supraveghere video pentru 180 de puncte de colectare a deșeurilor din mediu urban, camerele video urmând să fie amplasate în toate cele patru orașe ale județului.

De asemenea, din FIID vor fi susținute două noi investiții – modernizarea stației de osmoză inversă din cadrul Centrului de Management Integrat al Deșeurilor de la Tărpiu și dezvoltarea sistemului de colectare selectivă a deșeurilor prin achiziționarea a 2.000 de pubele galbene de 240 de litri pentru colectarea deșeurilor reciclabile.

Valoarea estimată a acestor investiții este de circa 6,3 milioane lei, banii urmând să fie alocați din FIID.

1384320cookie-checkConsiliul Județean Bistrița-Năsăud continuă investiţiile în domeniul managementului deșeurilor. Care este planul pentru anul 2022
0 notes
151 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.