Consiliul Județean Bistrița-Năsăud înființează o comisie care să evalueze activitatea managerilor instituțiilor culturale

 -  -  31068


Consiliul Județean Bistrița-Năsăud intenționează să înființeze o comisie care să evalueze activitatea managerilor instituțiilor culturale din subordine, un proiect de hotărâre în acest sens aflându-se pe ordinea de zi a ședinței ordinare din data de 25 februarie.

În subordinea Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud se află trei instituții de cultură – Biblioteca Judeţeană ”George Coşbuc”, Centrul Judeţean pentru Cultură şi Complexul Muzeal.

Conducerea acestor instituţii este asigurată de către un manager. Astfel, Biblioteca Județeană ”George Coșbuc” este condusă de Ioan Pintea, Centrul Județean pentru Cultură de Gavril Țărmure, iar Complexul Muzeal de către Alexandru Gavrilaș.

Anual, managerii celor trei instituții sunt supuși evaluării, iar Consiliul Județean Bistrița-Năsăud trebuie să înființeze o comisie care să se ocupe de evaluare. În acest sens, pe ordinea de zi a ședinței din data de 25 februarie figurează un proiect de hotărâre care  prevede constituirea comisiei de evaluare.

”Managerii organizează, gestionează şi conduc activitatea fiecărei instituţii pe baza cererii definite de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud în caietul de obiective, cu respectarea dispoziţiilor legale în vigoare şi în limitele stabilite prin contractul de management şi prin regulamentul de organizare şi funcţionare al instituţiei. Evaluarea se va efectua prin verificarea modului în care au fost realizate obligaţiile asumate de fiecare manager prin contractul de management, în raport cu resursele financiare alocate, precum şi prin analizarea proiectelor realizate în cadrul programelor propuse după caz, altele decât cele din programul minimal”, se arată în documentația atașată proiectului de hotărâre.

Din comisie vor face parte reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Bistrița-Năsăud şi specialişti din domeniul de activitate al fiecărei instituţii.

3 notes
193 views
bookmark icon

One thought on “Consiliul Județean Bistrița-Năsăud înființează o comisie care să evalueze activitatea managerilor instituțiilor culturale

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *