Consiliul Județean Bistrița-Năsăud nu mai așteaptă promulgarea bugetului de stat pe 2019. Intenționează să folosească banii din excedentul bugetar pentru a finanța 75 de proiecte. Vezi lista lor!

 -  -  10800Consiliul Județean Bistrița-Năsăud se va reuni joi, 28 februarie, într-o ședință ordinară pe a cărei ordine de zi figurează și un proiect de hotărâre care prevede utilizarea parțială a unei sume de peste 78,7 milioane de lei din excedentul anual al bugetului local pentru finanțarea unor investiții.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, acest proiect vine ca urmare a faptului că, la nivel național, se întârzie promulgarea bugetului de stat pe anul 2019.

„Având în vedere decizia preşedintelui de a ataca bugetul la Curtea Constituţională, noi nu ne mai permitem să aşteptăm decizii politice, pentru că în momentul de  faţă discutăm de o joacă politică. În şedinţa de joi voi prezenta consilierilor judeţeni un proiect de hotărâre prin care vom lua bani din excedentul anului trecut şi îi vom aloca proiectelor de investiţii, pentru a putea demara toate procedurile de achiziţie şi de contractare în vederea începerii unor noi investiţii. Lucrările de întreţinere, funcţionarea şi ceea ce este în derulare merge în cotă de 1/12 din bugetul anului trecut. Împreună cu colegii de la Consiliul Judeţean am găsit şi o soluţie pentru lipsa bugetului”, a declarat preşedintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, într-o conferință de presă.

În proiectul de hotărâre sunt cuprinse 75 de obiective de investiții. Iată lista acestora:

10 bookmark
0 notes
525 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.