Consiliul Județean Bistrița-Năsăud vrea să construiască un campus universitar la Bistrița; investiția este estimată la 10 milioane de euro

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud intenționează să construiască un campus universitar la Bistrița, un proiect în acest sens fiind în pregătire în prezent, a anunțat președintele instituției, Emil Radu Moldovan. 

 Anunțul președintelui CJ Bistrița-Năsăud a fost făcut luni, după ce rectorul UMFST Târgu Mureş, prof. dr. Leonard Azamfirei, a spus că, începând de anul universitar 2023 – 2024, pe lângă programul de studiu în Asistență Medicală Generală, la Bistrița vor funcţiona două programe noi – Tehnică Dentară şi Asistent de Farmacie.

”Domnule rector, ne-ați dat o veste foarte bună. Cererea este destul de mare și eu sunt convins că și celelalte specializări vor fi unele de succes. Eu și colegii mei din Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, împreună cu conducerea Spitalului Județean de Urgență Bistrița, vom face tot ce ține de noi ca studenții și cadrele didactice să aibă tot ceea ce este necesar pentru un proces de învățământ de înaltă calitate. Lucrăm la studiul de fezabilitate pentru construcția unui nou campus universitar. Am găsit finanțare pe noul Program Operațional Regional pentru această investiție. Pe celălalt program am reabilitat clădirea fostului Tribunal, proprietate publică a județului Bistrița-Năsăud, și din această toamnă și studenții de la Universitatea Tehnică vor intra într-un sediu nou, un spațiu cu toate dotările necesare. Sper ca într-un termen rezonabil, împreună să putem inaugura și noul campus care va fi pus la dispoziția Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” (UMFST) din Târgu Mureş. Vorbim de un campus al viitorului, o investiție de este 10 milioane de euro care sigur va oferi absolut toate condițiile necesare pentru studiu și desfășurarea activității didactice”, a precizat Emil Radu Moldovan.

Președintele CJ Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, alături de managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, au luat parte la festivitatea de deschidere a anului universitar 2022 – 2023 la Extensia Bistrița a UMFST Târgu Mureș.

FOTO/VIDEO: Anul universitar 2022 – 2023 a fost deschis la Extensia Bistrița a UMFST din Târgu Mureş. Vești bune pentru viitorii studenți