Consiliul Județean va participa la realizarea variantei de ocolire a Bistriței. ”Sper ca într-un timp cât mai scurt să putem trece efectiv la realizarea acestui obiectiv vital pentru județ și pentru municipiul Bistrița”

 -  -  3


Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a aprobat, marți, în ședință extraordinară, un proiect de hotărâre care vizează participarea județului la realizarea obiectivului de investiții ”Varianta de ocolire Bistrița”, ca parte a interconectării aliniamentului Autostrăzii Nordului la municipiul Bistrița.

În urma acordului semnat de Primăria municipiului Bistrița, de către primarul Ioan Turc și directorul CNAIR, s-a stabilit ca Primăria Bistrița să sprijine Compania Națională pentru derularea acestui proiect important. În urma discuțiilor cu conducerea CNAIR și a Primăriei Bstrița, ținând cont de sesizările și propunerile făcute de cetățeni, am purtat discuții cu primarul comunei Budacu de Jos, Florin Sandu Simionca, și cu primarul comunei Livezile, Traian Simionca, și am luat decizia de a propune celor care vor câștiga licitația pentru întocmirea studiului de fezabilitate varianta mult discutată a centurii ocolitoare plecând din zona Sărata – Monariu – Budacu de Jos – Jelna – Livezile spre nodul rutier care se preconizează a fi făcut între Livezile și Rusu Bârgăului. Vom face în continuare demersuri împreună cu domnul primar Turc și cu domnii primari Sandu Simionca și Traian Simionca. Am purtat o discuție și cu vicepremierul Sorin Grindeanu. În momentul în care vom fi gata cu toate documentele, vom trece la parafarea acestor acorduri. Noi, cele patru unități administrativ-teritoriale, vom da tot concursul și vom asigura sprijin logistic și administrativ ca aceste lucruri să se deruleze într-un timp rezonabil. Eu sper ca într-un timp cât mai scurt să putem trece efectiv la realizarea acestui obiectiv vital pentru județ și pentru municipiul Bistrița”, a explicat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Proiectul care viza participarea județului la realizarea obiectivului de investiții ”Varianta de ocolire Bistrița” a fost adoptat în unanimitate de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

Reamintim că acest obiectiv a fost cuprins în Lotul 2 (tronsonul Bistrița – Vatra Dornei) al proiectului privind construcția drumului expres de mare viteză Baia Mare – Suceava, cunoscut drept Autostrada Nordului.

0 notes
1 view
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.