Administratie

Consiliul Local Bistrița aprobă predarea amplasamentului către CNI pentru construirea unui bazin de înot în Unirea

 -  - 


Consiliul Local Bistrița va analiza marți, într-o ședință extraordinară, un proiect de hotărâre care prevede predarea către Compania Națională de Investiții a amplasamentului pentru construirea unui bazin de înot olimpic în municipiu. 

Potrivit proiectului, obiectivul de investiţii ar urma să fie construit pe strada Aerodromului din cartierul Unirea, acesta fiind inclus pe lista sinteză a subprogramului “Bazine de înot”, listă aprobată încă de anul trecut de Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

”Finanțarea obiectivului de investiții se va realiza în corelare cu alocațiile bugetare destinate subprogramelor din cadrul Programului National de Construcții de Interes Public sau Social derulat de Compania Națională de Investiții SA. În vederea implementării finanțării este nevoie de hotărârea beneficiarului privind predarea amplasamentului (imobilul constituit din teren și/sau construcție, după caz) destinat construcției către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației,  Compania Naţională de Investiţii, care va realiza obiectivul”, se arată în proiect.

Terenul se predă pe perioada realizării investiției, pe bază de protocol, liber de orice sarcini, viabilizat, conform documentelor urbanistice și  cu respectarea reglementarilor în vigoare.

Municipiul Bistriţa, în calitate de beneficiar, are obligația de a asigura suprafețele de teren necesare pentru depozitarea și pentru organizarea de șantier, de a asigurarea finanțarea pentru racordurile la utilități (energie electrică, apă, canal, gaz sau alt tip de combustibil utilizat) și de a menține destinația acestuia pe o perioadă de minim 15 ani, după predarea amplasamentului și a obiectivului realizat.

Reamintim că primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, a anunțat că un centru modern de natație va fi construit la Unirea, valoarea totală a investiției fiind estimată la circa 170 de milioane de lei.

Un centru de natație de 170 de milioane de lei va fi construit la Bistrița, prin Compania Națională de Investiții

210 views
bookmark icon

One thought on “Consiliul Local Bistrița aprobă predarea amplasamentului către CNI pentru construirea unui bazin de înot în Unirea

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.