Consolidarea DJ 173, în zona străzii Valea Jelnei, abia la faza de documentații tehnice

 -  -  1113


O porțiune a drumului județean 173, care leagă municipiul Bistrița de localitatea Jelna, urmează să beneficieze de lucrări de consolidare și reabilitare. Este vorba despre porțiunea grav afectată în urma unei alunecări de teren care s-a produs în primăvara anului trecut, structura de rezistență a drumului fiind afectată.

Primăria Bistrița a așteptat mai bine de un an să primească bani de la Guvernul României pentru reabilitarea acestei porțiuni a DJ 173, însă, cu toate că a făcut demersuri în acest sens, nu a primit finanțare guvernamentală pentru aceste lurări. În cele din urmă, cum banii nu au mai venit, administrația locală a decis că va suporta din bugetul propriu lucrările.

Astfel, într-o primă fază, Primăria Bistrița a alocat din bugetul pe anul în curs suma de 60.000 de lei pentru realizarea unei expertize tehnice și a documentațiilor necesare pentru efectuarea lucrărilor de consolidare a porțiunii din DJ 173 care s-a surpat.

Suntem în faza în care a fost deja întocmită o expertiză tehnică, un element absolut obligatoriu pentru ca să putem să vedem ce e de făcut în acea zonă. Acum este în curs de realizare documentația tehnică pentru a putea apoi să încredințăm lucrările. După ce documentația va fi finalizată, va fi lansată și licitația publică în acest sens. Cel mai probabil, fonduri pentru aceste lucrări urmează să fie alocate și printr-o rectificare bugetară”, a declarat Mihai Ruști, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistrița.

Din cauza faptului că drumul s-a surpat pe o suprafață însemnată din lățimea sa, circulația pe DJ 173 se desfășoară cu dificultate. În acea zonă a fost amenajat un zid de protecție și au fost amplasate indicatoare de semnalizare pentru a se evita producerea unor nenorociri. Șoferii trebuie să circule cu atenție în zonă, întrucât traficul se desfășoară pe un singur fir.

În plus, după ce tronsonul de la Bistrița la Budacu de Jos a fost închis circulației, traficul pe DJ 173 – Bistrița – Jelna a crescut, șoferii fiind nevoiți să aleagă această rută pentru a ajunge în localități precum Budacu de Jos, Buduș, Monariu sau altele.

Dealul Budacului

Porțiunea din DJ 173, din zona străzii Valea Jelnei, afectată de alunecarea de teren se află în proprietatea Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, dar a fost preluată în administrare de Primăria Bistrița pentru că aceasta se află în intravilanul municipiului și se suprapune cu strada Valea Jelnei.

FOTO: Facebook – Info Trafic Bistrița Năsăud

0 notes
238 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *