Construcția variantei de ocolire a orașului Beclean a primit avizul Consiliului Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Național și Locuințe

 -  -  1050


Construcția variantei de ocolire a orașului Beclean a primit avizul Consiliului Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Național și Locuințe, a anunțat primarul Nicolae Moldovan.

”Am reușit în Consiliul Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Național și Locuințe să primim în unanimitate avizul în vederea finalizării tuturor pașilor pentru a începe construcția efectivă la varianta de ocolire a orașului Beclean”, a transmis primarul.

Nicolae Moldovan a ținut să sublinieze că, la nivel național, aceasta este prima variantă ocolitoare care se implementează prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, în baza unui parteneriat între CNAIR și administrația locală din Beclean.

Potrivit unui studiu de fezabilitate, valoarea investiției în realizarea unei variante ocolitoare a orașului Beclean este estimată la circa 72 milioane de lei, iar aceasta ar urma să facă legătura între DN 17 și DN 17D și ar cuprinde și un viaduct cu o lungime de 500 de metri. De asemenea, varianta de ocolire a orașului Beclean va face legătura dintre Drumul Expres DX4A Dej-Beclean-Bistrița și Drumul Trans Regio TR45 Beclean-Salva.  

Totodată, Nicolae Moldovan a mai completat că au mai fost semnate și alte contracte – unul care vizează finalizarea blocului social și alte două contracte de izolare termică a zece blocuri din orașul Beclean.

0 notes
175 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *