Continuă lucrările în cadrul proiectului de modernizare a sistemului de iluminat public de pe 36 de străzi din Bistrița

 -  -  1075


Lucrările prevăzute în cadrul proiectului de modernizare și extindere a sistemului de iluminat public din Bistrița continuă, săptămâna aceasta intervenindu-se pe o stradă cu o lungime de 1,8 km.

Acum se lucrează pe Valea Căstăilor, o stradă de 1,8 km, pe care se vor amplasa 53 de stâlpi de iluminat. Până în prezent s-a lucrat pe Bulevardul Republicii și pe străzile Barbu Stefănescu Delavrancea, Valea Budacului, Valea Jelnei, Ghinzii, Valea Slătiniței și în Viișoara, pe DN 17. Pe toate aceste străzi s-au realizat lucrări de îngropare a rețelei de iluminat, urmând să fie instalați și stâlpii cu lămpi LED”, au anunțat reprezentanții Primăriei Bistrița.

Aceste lucrări se efectuează în cadrul proiectului ”Modernizarea, reabilitarea și extinderea sistemului de iluminat public în Municipiul Bistrița și localitățile componene”, finanțat cu fonduri europene în valoare de aproximativ 4 milioane de euro.

Un număr de 36 de străzi sunt cuprinse în acest proiect, lungimea rețelei ce va fi extinsă fiind de circa 21 de km. De asemenea, pentru a moderniza actuala rețea de iluminat public, pe străzile cuprinse în proiect vor fi amplasați circa 600 de stâlpi cu lămpi LED.

Unul dintre obiectivele proiectului este de a reduce costurile cu iluminatul public, mai ales în condițiile în care municipalitatea plătește anual circa jumătate de milion de euro pentru asigurarea iluminatului public în oraș și în localitățile componente. 

În paralel cu acest proiect, Direcția de Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistrița realizează studiul de fezabilitate pentru extinderea iluminatului public stradal pe alte 80 de străzi din oraș și localitățile componente.

1036260cookie-checkContinuă lucrările în cadrul proiectului de modernizare a sistemului de iluminat public de pe 36 de străzi din Bistrița
0 notes
200 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.