Controale în toată țara pentru verificarea legalității activităților de deratizare

 -  -  1193


Pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor, dar și pentru prevenirea unor situații tragice precum cea de la Timișoara, ministrul afacerilor interne, Ion Marcel VELA, a dispus Poliției Române realizarea unor acțiuni de amploare pentru combaterea eventualelor ilegalități în activitatea operatorilor economici care utilizează produse pentru deratizare, dezinfecție și dezinsecție. Astfel, la nivelul întregii țări, în perioada 22 noiembrie – 31 decembrie, vor fi organizate controale. Acestea vizează inclusiv județul Bistrița-Năsăud.

Sspecialiștii Poliției Române, împreună cu cei ai direcțiilor de sănătate publică (DSP) și inspectori ai direcţiilor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor (DSVSA) vor desfășura acțiuni de control la prestatorii de servicii pentru deratizare, dezinfecție și dezinsecție și la distribuitorii de produse utilizate pentru realizarea acestor operațiuni.

”Echipele mixte de control vor verifica documentele privind înfiinţarea şi funcţionarea operatorilor economici și cele privind atestarea personalului din cadrul prestatorilor de servicii de către autoritățile competente, precum și conformitatea produselor folosite sau deținute la data controlului. Echipele mixte de control trebuie să raporteze săptămânal deficiențele identificate, măsurile și termenele stabilite pentru fiecare prestator de servicii sau distribuitor, precum și alte probleme deosebite întâmpinate în timpul acțiunilor de verificare”, arată Ministerul Afacerilor Interne, într-un comunicat de presă.

Controalele se realizează în baza unui protocol comun încheiat între Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătății și Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

La Timișoara, o femeie și doi copii minori au decedat după ce în blocul în care locuiau s-au efectuat acțiuni de deratizare. Alte zeci de persoane au ajuns la spital sau au fost evacuate de autorități. În plus,administratorul companiei care a efectuat aceste acțiuni a fost arestat preventiv.

FOTO: www.vsainternational.ro

 

0 notes
318 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *