Controale intensificate pe fondul creşterii cazurilor de COVID-19; peste 300 de sancțiuni, aplicate în ultimele zile

 -  -  1321Prevenirea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus continuă să fie o prioritate a autorităţilor din Bistrița-Năsăud. Pe fondul creșterii numărului de cazuri de COVID-19, forțele de ordine anunță că au intensificat controalele pe raza înregului județ. Numai în ultimele zile au fost aplicate peste 300 de sancțiuni.

Pe fondul numărului de cazuri de Covid-19 înregistrate, pentru prevenirea şi combaterea infectării cu noul coronavirus, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, cu suportul Jandarmeriei şi Poliţiei Locale, Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, Direcţiei Sanitare-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bistriţa-Năsăud, Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Bistriţa-Năsăud şi a Inspectoratului Teritorial de Muncă Bistriţa-Năsăud intensifică activităţile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Vă recomandăm să păstraţi distanţarea fizică, să purtaţi mască de protecţie, să respectaţi modul de organizare a evenimentelor, să nu vă expuneţi la riscuri. Suntem şi vom fi prezenţi în toate zonele judeţului. Purtaţi masca de protecţie în mijloacele de transport, în magazine şi celelalte spaţii unde este obligatoriu. Nu dorim să aplicăm sancţiuni, dar nu vom tolera nerespectarea legii. Evitaţi aglomerările de persoane, respectaţi numărul de persoane care pot participa la un eveniment, vă protejaţi în acest mod pe dumneavoastră şi pe cei din jur. Nu vom tolera nicio abatere de la lege. Nu dorim sancţionarea cetăţenilor, ci ca toţi să conştientizeze că sănătatea şi viaţa persoanelor sunt cele mai importante. Suntem la datorie şi aplicăm legea în litera şi spiritul ei!“, a transmis Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Numai în ultimele zile, ca urmare a controalelor efectuate pe raza județului, au fost aplicate peste 300 de sancțiuni.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistrița-Năsăud raportează că, în perioada 28 septembrie – 4 octombrie, au fost organizate 34 de acţiuni punctuale de verificare pe raza judeţului, la au participat 239 de poliţişti, poliţişti locali, jandarmi, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcţiei Sanitar-Veterinare, Direcţiei de Sănătate Publică şi de la Protecţia Consumatorului.

”În total au fost verificate 520 de societăţi comerciale, au fost legitimate 870 de persoane şi au fost verificate în trafic 468 de autovehicule, dintre care 239 de mijloace de transport în comun. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 220 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 13.490 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 81.695 lei”, se arată într-un comunicat de presă al Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud.

De asemenea, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bistrița-Năsăud a efectuat, în ultima săptămână, verificări în magazine, mijloace de transport în comun, cafenele, pieţe, restaurante, lăcaşuri de cult, terase şi zone de agrement.

A fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecţie individuală în 192 de locaţii, fiind aplicate 91 de sancţiuni, astfel: 34 de amenzi în valoare de 14.950 lei şi 57 de avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală. Duminică, 04 octombrie a.c. au fost executate şi acţiuni punctuale de verificare a respectării măsurilor de protecţie individuală, respectiv a măsurilor privind respectarea distanţării fizice la lăcaşurile de cult din aria de competenţă”, se arată în același comunicat de presă.

Și jandarmii montani de la Rodna, Piatra-Fântânele şi Colibiţa continuă acţiunile de patrulare pe traseele frecventate de turişti, dar şi acţiunile de verificare în zonele de agrement din aria de competenţă. Totodată, au fost executate şi acţiuni de verificare a respectării măsurilor de prevenire a infectării cu noul coronavirus, de către agenţii economici şi de către turişti.

În plus, autoritățile reamintesc că există și o linie telefonică de tip TELVERDE – 0800800165, număr de telefon la care pot fi sesizate nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

0 notes
446 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

lentile-contact-colorate.net