Controale la bisericile din județ! Pentru că au fost depistate nereguli s-au aplicat și sancțiuni!

În această perioadă, reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud au organzat o serie de controale la bisericile din județ, în urma cărora au fost depistate și nereguli, motiv pentru care pompierii au aplicat și sancțiuni.

În aceste zile au fost efectuate mai multe controale la lăcașuri de cult – biserici , având în vedere că în perioada sărbătorilor sunt frecventate de un număr mare de utilizatori, transmite ISU Bistrița-Năsăud. Pe timpul celor 54 de acțiuni de control au fost identificate 16 obiective fără autorizație de securitate la incendiu și au fost aplicate 16 amenzi, în valoare de 14.500 lei și 357 avertismente.

Pe timpul acțiunilor preventive, au fost instruiți preoții și personalul clerical asupra modalităților practice de coordonare a evacuării enoriașilor, dar și asupra utilizării stingătoarelor de incendiu dispuse în interiorul lăcașelor”, arată reprezentanții ISU Bistrița-Năsăud.

Acțiunile de verificare vor continua până sâmbătă, iar în Noaptea de Înviere vor fi operaționalizate și dislocate mai multe echipaje de intervenție la bisericile și mănăstirile unde este așteptat un număr mare de persoane.

Complementar verificării măsurilor obligatorii de prevenire, mai arată sursa citată, pompierii au făcut recunoașteri la aceste tipuri de obiective, pentru identificarea surselor de alimentare cu apă, familiarizarea cu particularitățile clădirilor și prelucrarea personalului angajat asupra utilizării stingătoarelor în cazul unui incendiu.

Aproape toate bisericile în care se desfășoară slujbe de Paște au fost sau vor fi verificate, în aceste zile, din punct de vedere al securității la incendiu. Din cazuistica anilor trecuți s-a constatat că la evenimentele din Noaptea de Înviere situațiile de urgență au reprezentat cazuri de acordare a asistenței medicale de urgență. Respectarea de către cetățeni a măsurilor de apărare împotriva incendiilor a făcut ca sfânta sărbătoare să se desfășoare fără evenimente care să le pună viața și bunurile în pericol. Ne dorim ca și în acest an să parcurgem cu bine aceste zile, fără a înregistra evenimente majore pe linia situațiilor de urgență”, mai arată ISU Bistrița-Năsăud.

În plus, în perioada Paştelui, ISU Bistriţa – Năsăud funcţionează cu efective necesare asigurării intervenţiilor, prin coordonare operaţională 24 de ore din 24, 7 zile din 7, iar la nevoie echipajele pot fi completate cu personal adus la serviciu din turele libere.

FOTO: ISU B-N