Controale la stânele din zona Dealul Cocoș

Stânele din zona Dealul Cocoș au fost verificate de o echipă mixtă de control formată din polițiști locali, polițiști de la Protecția Animalelor și reprezentanți ai Serviciului Ecarisaj din cadrul Primăriei Bistrița și ai Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Bistrița-Năsăud.

Au fost verificate documentele sanitar-veterinare ale câinilor care aparțin stânelor supuse controlului. Un patruped a fost declarat de către ciobani ca fiind fără stăpân. Acesta a fost ridicat de către Serviciul Ecarisaj din cadrul Primăriei municipiului Bistrița și transportat la adăpostul public Bistrița”, a transmis Poliția Locală Bistrița.

Acțiunea de control la stânele din zona Dealul Cocoș a fost efectuată după ce, în ultima ședință a Consiliului Local Bistrița, consilierul Mathe Attila a afirmat că e o problemă cu câinii în această zonă și a cerut municipalității să ia măsuri.

Acolo merg foarte multe persoane, copii, cetățeni, iar câinii efectiv îi aleargă și îi latră pe oameni. Avem mai multe activități acolo: pârtia de schi, Parcul Perilor Seculari, trasee pentru bicicliști, TeraPlast Arena și Grădinița Montessori. S-a dat drumul la Bike Park, iar pista de cicliști trece fix prin stâna de oi. Nu o dată s-a întâmplat ca bicicliștii să fie alergați de câini. Este un pericol”, a spus consilierul Mathe Attila în ultima ședință a Consiliului Local Bistrița.

Primarul Ioan Turc a intervenit și i-a răspuns că știe despre această situație și că a avut deja o întâlnire cu ciobanii din zonă.

Le-am spus foarte limpede că trebuie să găsească o altă soluție! (…) Eu îmi exprim speranța că nu o să mai vadă nimeni câini liberi în zona respectivă pentru că le-am pus în vedere foarte clar: dacă avem sesizări, dacă Poliția Locală se deplasează și constată că sunt câini liberi, pleacă imediat, îi evacuăm imediat. Cred că au înțeles semnalul. Pe fond, problema se va rezolva prin identificarea altor suprafețe de pășune chiar pe raza administrativă a altor UAT. Deci este în atenție și vom rezolva problema, dar nu oricum. Eu nu sunt adeptul rezolvării problemelor prin ștergerea cu buretele. O problemă se rezolvă când toate părțile se declară mulțumite de modul de rezolvare”, a spus Ioan Turc.

One comment

  1. Estia s-o dus sa procure cas si branza pentru micul dejun al edililor. De-amu numa cu din este se vor ocupa, tat a doua zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *