Controale mixte pe Valea Bârgăului, Valea Someșului, Valea Ilvelor, Valea Budacului și Valea Șieului

 -  -  1053


În continuarea acțiunilor de stopare a fenomenului abandonării deșeurilor în natură, inspectorii din cadrul Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, sprijiniți de polițiști și jandarmi, efectuează controale în zonele din județ considerate problematice.

Abandonul deșeurilor în natură este una dintre cele mai grave și periculoase încălcări ale legislației de mediu în vigoare. Această formă de poluare reprezintă un grav pericol pentru sănătatea noastră, a tuturor și mai ales a copiilor noștri. Descompunerea parțială a acestor deșeuri abandonate afectează pânza freatică din jurul localităților și provoacă poluarea apei din fântâni, afectând totodată și fauna și vegetația”, spune Cristian Niculae, directorul ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud.

Pentru a combate aceste încălcări ale legislației din domeniul mediului, inspectorii Corpului de Control al ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud, în parteneriat cu Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud și cu Inspectoratul de Jandarmi Bistrița-Năsăud, au demarat, încă de la începutul acestui an, controale extinse pe Valea Bârgăului, Valea Someșului, Valea Ilvelor, Valea Budacului și Valea Șieului.

Atragem atenția că sancțiunile pentru abandonarea de deșeuri în natură sunt foarte mari, iar cei prinși în fapt riscă amenzi cuprinse între 10.000 și 20.000 lei pentru persoanele fizice, iar persoanele juridice riscă sancțiuni cuprinse între 50.000 și 70.000 lei”, adaugă Cristian Niculae.

ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud avertizează că, pentru prevenirea și combaterea abandonului de deșeuri în natură, aceste acțiuni derulate în parteneriat cu instituțiile abilitate în aplicarea de sancțiuni vor continua pe tot parcursul anului.

1401700cookie-checkControale mixte pe Valea Bârgăului, Valea Someșului, Valea Ilvelor, Valea Budacului și Valea Șieului
0 notes
178 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.