Controale RAR în service-urile auto. Motivul? Înlăturarea sau anularea ilegală a filtrului de particule

Registrul Auto Român a demarat o amplă campanie, la nivel național, de depistare și sancționare a service-urilor unde se efectuează ilegal lucrări de anulare a filtrului de particule pentru autovehiculele cu motorizare diesel.

Atragem atenția asupra faptului că înlăturarea filtrului de particule este o lucrare neautorizată, care are efecte grave asupra calității aerului. În plus, înlăturarea acestui filtru de particule atrage sancțiuni dacă lipsa lui este constatată la controale tehnice desfășurate în trafic de către RAR și duce la neacordarea vizei de efectuare a inspecției tehnice periodice dacă lipsa filtrului se constată la momentul efectuării ITP” au precizat reprezentanții Registrului Auto Român.

În ultima perioadă, la nivel național, inspectorii RAR au identificat multe maşini diesel care nu mai aveau filtru de particule, din acest motiv fiind derulată și campania de control.

Service-urile auto depistate că încălcă regulile se pot alege cu sancțiuni de până la 10.000 de lei.

Filtrele de particule sunt montate, de regulă, pe automobilele diesel începând cu norma de poluare euro 4, rolul lor fiind acela de a opri noxele maşinilor.

FOTO: RARCaricatură

Ziar de Bistrita