Control al Poliției Locale la blocurile sociale din Viișoara și Subcetate; mai multe persoane, evacuate

Poliția Locală și serviciile de specialitate din cadrul Primăriei municipiului Bistrița au desfășurat, marți, o acțiune de control la blocurile sociale din Viișoara și cartierul Subcetate, în urma acesteia fiind evacuate mai multe persoane care ocupau fără drept o locuință socială.

”Au fost efectuate vizite la domiciliul persoanelor sau familiilor aflate în atenția Direcției de Asistență Socială ca și cazuri sociale, în scopul monitorizării acestora, a integrării sociale și a prevenirii separării copilului de familie. Mai multe persoane ce ocupau fără drept o locuință cu destinația de locuință socială au fost evacuate, iar locuința sigilată. Asistenții sociali au asigurat consilierea persoanelor evacuate prin oferirea de servicii sociale alternative. Poliția Locala Bistrița a asigurat protecția personalului din aparatul de specialitate al primarului în scopul bunei executări a acțiunilor acestora”, a precizat Poliția Locală Bistrița.

Potrivit primarului Ioan Turc, Primăria Bistrița va începe un proces de relocare a familiilor problematice din blocurile sociale în locuințe modulare.

Suntem în curs de implementare a acestui proiect. Anul trecut l-am demarat, este un proiect investițional, cu studiu de fezabilitate etc. Suntem în stadiul de a-l finaliza. Am cumpărat deja un număr de module, suntem cu studiul de fezabilitate gata, proiectul tehnic va fi finalizat și el în curând, ia anul acesta vom face și amenajarea propriu-zisă, dar o vom gândi în etape. La început cu 8 module, dar vom merge până la circa 30 de module”, a declarat Ioan Turc într-o conferință de presă pe care a susținut-o săptămâna trecută.

Check Also

Casă din Bistrița Bârgăului, mistuită de flăcări

Un puternic incendiu a izbucnit duminică seara la o casă din lemn din localitatea Bistrița …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.