Copiii cu vârsta între 12 și 15 ani se pot vaccina împotriva COVID-19

 -  -  985


Agenţia Europeană a Medicamentului a recomandat utilizarea vaccinului Pfizer-BioNTech și în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, a anunțat col. dr. Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat autorizarea vaccinului COVID-19 de la compania BioNTech Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. (…) Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranță și o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală. Practic, în grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați”, a declarat col. dr. Valeriu Gheorghiță.

Potrivit acestuia, schema de vaccinare este la fel ca în cazul populației adulte, constând în două doze administrate la interval de 21 de zile.

Procesul de vaccinare se poate efectua în centrele existente, în cabinetele de medicină de familie în care este solicitat acest tip de vaccin, precum și cadrul unor evenimente de tip maraton de vaccinare sau centre de tip drive-through.

Este important de menționat că este obligatorie acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către tutorele legal. De asemenea, prezentarea la centrul de vaccinare se poate face direct sau prin programare în platformă. În acest moment, platforma de programare este în curs de optimizare, iar de săptămâna viitoare va putea permite programarea prin contul părinților. Odată cu această autorizare facem încă un pas spre normalitate!”, a adăugat președintele CNCAV.

În momentul de faţă, vaccinul produs de Pfizer-BionTech se poate administra și în cazul copiilor cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani.

0 notes
110 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *