Din Bistrita

Coroanele cu flori din plastic ar putea fi interzise în cimitirele din Bistrița

 -  - 


În cimitirele din municipiul Bistrița ar putea fi interzise coroanele cu flori din plastic. În ședința din luna octombrie a Consiliului Local Bistrița, consilierul UDMR Mathe Attila i-a cerut primarului Ioan Turc să analizeze această posibilitate. 

„Să lucrăm puţin la legea cimitirelor şi să interzicem coroanele de plastic. Știm bine că, de cele mai multe ori, la coroane se dă foc. Nu este creștină treaba ce se face acolo, dar asta se întâmplă şi cred că ar trebui să acţionăm fiindcă dăunează foarte mult mediului aceste coroane. Evident că nu putem interzice agenților comerciali să vândă aceste coroane, dar putem să nu îi mai lăsăm să intre cu aceste coroane în cimitir”, a  spus consilierul Mathe Attila.

La rândul său, primarul loan Turc a spus că municipalitatea va revizui regulamentul cu privire la cimitire.

„E cât se poate de limpede că, atunci când intri într-un cimitir, afli foarte multe lucruri despre modul în care s-a organizat o comunitate locală de-a lungul timpului. Cimitirul mare al oraşului este nesistematizat. Ba mai mult, în perioada de pandemie, pe fondul lipsei de locuri libere în cimitir, au fost săpate locuri inclusiv în drum, în cărări. Putem înţelege acest lucru, a fost un caz de forţă majoră, dar îmi propun – și am avut deja o discuție cu colegii mei pe această temă – să revizuim regulamentul cu privire la cimitire, iar ceea ce spuneţi dumneavoastră este cât se poate de corect. Nu au ce să caute în cimitir coroane din plastic, în condițiile în care ştim cu toţii că li se dă foc, iar acest lucru înseamnă noxe, înseamnă poluare„, a spus primarul.

O intervenție pe această temă a avut și consilierul PNL Florin Urîte, care a propus amplasarea unor containere pentru plastic.

„Vizavi de cimitir, nu este vorba doar despre coroane, sunt și lumânări de plastic. Cred că acolo s-ar impune amplasarea unor containere de reciclare sau locuri amenajate unde să fie duse plasticurile. Din punctul meu de vedere, astfel de containere ar putea fi puse la capătul cimitirului. Am văzut că în alte localităţi sunt şi nu văd de ce nu ar funcţiona şi la noi”, a spus consilierul Florin Urîte.

155 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.