Cozi la o secție de votare din orașul Sângeorz-Băi. Probleme sesizate și la Șieu Odorhei și Brăteni

 -  -  1221


Într-o secție de votare din Bistrița-Năsăud aproape că s-au terminat buletinele de vot, în vreme ce în alta s-au creat cozi de aproape 50 de metri, a anunțat președintele Biroului Electoral Județean Bistrița-Năsăud, Liliana Tertiș. De asemenea, într-o comună, viceprimarul conducea mașina care transporta urna mobilă.

”La secția de votare nr. 239 Brăteni, Sânmihaiu de Câmpie, au mai rămas doar 9 buletine de vot. Înscriși pe listele electorale permanente sunt 59 de persoane, au votat 38. Pe listele suplimentare au fost trecuți 17. S-a luat legătura cu președintele circumscripției și s-au dus de la secția 238 buletine și pentru secția 239 în completare”, a spus președintele BEJ Bistrița-Năsăud.

În ceea ce privește situația de la Sângeorz-Băi, judecătorul Liliana Tertiș a precizat: ”la Sângeorz-Băi, avem o prezență mai mare la vot, de 49% (acum peste 53%), la secția 79, motiv pentru care s-au făcut cozi de aproape 50 de metri, sunt și oameni mai în vârstă”.

De asemenea, președintele BEJ Bistrița-Năsăud a făcut câteva precizări și cu privire la situația de la Șieu Odorhei, acolo unde viceprimarul comunei a fost desemnat să aibă calitatea de șofer pentru transportul urnei mobile.

Am fost sunată de către președintele circumpscripției, i-am adus la cunoștință ce trebuie să facă: să-l sune pe domnul primar și să găsească altă persoană din comună care să însoțească urna mobilă și care să nu aibă calitatea de candidat, o terță persoană”, a spus judecătorul Liliana Tertiș.

0 notes
346 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *