Credincioșii nu au ținut cont de ploaie și au participat la slujbe

 -  -  11061


Credincioșii au profitat de faptul că, odată cu instituirea stării de alertă, este permisă prezența la slujbele oficiate în lăcașurile de cult și, încă din prima zi, au fost prezenți în număr mare în zona bisericilor. La Bistrița, credincioșii au înfruntat și ploaia pentru a se ruga împreună.

Alături de credincioși, prezenți în zona lăcașurilor de cult au fost și jandarmii, care s-au asigurat că sunt respectate măsurile impuse de autorități.

”Jandarmii Detașamentului 1 Mobil Bistrița asigură măsurile de ordine publică pentru siguranța cetățenilor, la anumite biserici din municipiu. Cu toate că este o vreme ploioasă, credincioșii au ales să participe la slujbele religioase. Conform noilor reglementări, acestea pot fi ascultate afară, iar cei care doresc să participe la acestea trebuie să poarte mască de protecție. De asemenea trebuie păstrată o distanță de 2 m între persoane. Aceste măsuri au fost stabilite în contextul instituirii stării de alertă, prin Hotărârea nr. 24 din 14.05.2020 a Guvernului României – Comitetul Național pentru Situații de Urgență”, precizează Inspectoratul Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud.

Ziar de Bistrița a mai scris despre regulile de care credincioșii trebuie să țină cont atunci când participă la slujbe:

1 notes
186 views
bookmark icon

One thought on “Credincioșii nu au ținut cont de ploaie și au participat la slujbe

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *