Credincioșii pot participa din nou la slujbe. Ce măsuri trebuie să respecte

 -  -  1971


Credincioșii pot participa din nou la slujbe, dar autoritățile au stabilit un set de reguli de care trebuie să se țină cont pentru ca acest lucru să se desfășoare în condiții de siguranță și pentru a preveni răspandirea coronavirusului.

Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud vine cu precizări cu privire la măsurile care se aplică în această perioadă.

Astfel, accesul persoanelor în lăcașurile de cult va fi permis numai cu respectarea măsurilor universal valabile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus (dezinfectarea mâinilor la intrarea în lăcașul de cult, păstrarea distanței cu respectarea unei suprafețe de 4 mp de persoană, interzicerea accesului în cazul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie).

În acest sens, vor fi plasate, în loc vizibil, anunțuri cu privire la regulile de distanțare fizică și cele de acces în lăcaș.

De asemenea, credincioșilor li se recomandă să evite atingerea sau sărutarea obiectelor sacre de cult, iar obiectele frecvent atinse se vor dezinfecta periodic (o dată la 4 ore).

Binecuvântarea se va oferi/primi de la o distanță de cel puțin 1 m, iar împărtășania se va evita dacă nu se pot asigura lingurițe și pahare de unica folosință.

Slujbele se vor oficia de către slujitorii bisericești/religioși numai în aer liber, cu respectarea distanței dintre persoane, iar organizarea de pelerinaje sau călătorii religioase nu este recomandată.

Precizări importante a făcut și Patriarhia Română:

1 notes
96 views
bookmark icon

One thought on “Credincioșii pot participa din nou la slujbe. Ce măsuri trebuie să respecte

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *