Ultimele noutati

Cu gura lui, în 2015 primarul Crețu a spus că vrea barieră la Viișoara “cât mai repede posibil!” Vezi discuțiile din timpul ședinței! Între timp au mai murit 5 oameni, iar primarul promite că de data asta CHIAR o va monta!

În timpul ședinței ordinare din decembrie 2015, consilierul PNL Ioan Peteleu a solicitat ca Primăria Bistriței să ia măsuri pentru semnalizarea corespunzătoare trecerii de cale ferată din Viișoara. Primarul Crețu a declarat că va sprijini montarea unei bariere, cât mai repede posibil… doar că după un an și jumătate NU s-a întâmplat nimic din punctul ăsta de vedere iar 5 tineri au decedat loviți de tren.

 

s0 vis - Copy

a11

 

 

 

 

 

 

 

Crețu a avut același text și în 2015: “am discutat cu directorul SNCFR să găsim o formulă…. bla-bla-bla!”

 

Conform Codului Rutier, “administratorul drumului public, antreprenorul sau executantul lucrarilor, conform competentelor ce îi revin, cu avizul politiei rutiere, este obligat sa instaleze indicatoare ori alte dispozitive speciale, sa aplice marcaje pe drumurile publice, conform standardelor în vigoare, si sa le mentina în stare corespunzatoare.”

Iată discuțiile dn plenul ședinței ordinare din 23 decembrie 2015:

 

p11Peteleu Ioan: domnule primar, nu de mult la trecerea de nivel cu calea ferată de la Viişoara a avut loc un tragic accident. Vă întreb în primul rând în calitate de administrator al drumului, aţi solicitat administratorului căii ferate să instaleze sistemele de semnalizare şi presemnalizare corespunzătoare, zona respectivă fiind în acest moment una foarte circulată? Şi în al doilea rând, dacă aţi solicitat să cureţe zona respectivă pe o porţiune suficient de mare ca să poată fi vizibilă apropierea trenului?

 

 

 

taxiCUMPLIT: Patru tineri au murit după ce un taxi a fost lovit de un tren

Ovidiu Crețu: Referitor la accidentul de la Viişoara, acuma accidentele sunt accidente, ele se întâmplă. Am trecut de nenumărate ori pe acolo, este vizibilitate dacă opreşti aşa cum spun semnele de circulaţie. Dacă nu respecţi semnele de circulaţie atunci poate fi orice. Sigur că varianta de a instala o barieră fizică e o alta, şi referitor la asta domnule consilier Peteleu, am discutat cu directorul general al SNCFR, încercăm să găsim o formulă ca să rezolvăm problema de acolo, în sensul de a introduce o barieră şi apoi pe urmă vom face demersurile în scris. Am discutat cu ei, să găsim o formulă în care chiar dacă e cazul să sprijinim şi noi, să se monteze barieră cât mai repede posibil.

 

Peteleu Ioan: domnule primar, mă scuzaţi, nu am înţeles cum veţi proceda la calea ferată. Deci puneţi o barieră şi după aia faceţi procedurile, să înţeleg? Mă scuzaţi, aşa v-aţi exprimat, că veţi pune o barieră şi după aia veţi face procedurile.

admin-ajaxCreţu Ovidiu Teodor: am spus că am discutat cu directorul de la SNCFR să găsim formula în care să se pună o barieră acolo. Încă varianta nu o ştim, ei nu o au în plan şi nu o pot pune. Deci dacă e vorba de a le trimite o scrisoare, o să primesc un răspuns înapoi că în anul 2016 nu au în programul de investiţii o barieră acolo. Ori eu nu vreau să primesc un astfel de răspuns, de aceea o am discutat cu ei, să găsim o formulă în care chiar dacă e cazul să sprijinim şi noi, să se monteze barieră cât mai repede posibil.

Peteleu Ioan: cred că este suficient să se monteze o instalaţie de semnalizare şi presemnalizare, nu neapărat o barieră, eu nu am cerut. În oraş, în municipiu, la toate trecerile la nivel cu calea ferată sunt asemenea instalații, sau mă rog, la majoritatea. Una s-a montat recent. Deci nu am cerut să se monteze o barieră, cred că o instalaţie este suficientă.

Creţu Ovidiu Teodor: instalaţia este acelaşi lucru cu crucea Sfântului Andrei, dacă vrea opreşte, dacă nu vrea, nu opreşte. Cred că varianta barieră este cea care pune un blocaj fizic la trecere.

După un an și jumătate, la aceeași trecere de cale ferată are loc un tragic accident în care-și pierd viața 5 tineri. La câteva ore de la accident, primarul Crețu promite din nou că va face intervenții la cel mai înalt nivel pentru semnalizarea trecerii de cale ferată din Viișoara!

Citiți și: 
a0

VIDEO GROAZNIC: Accident la Viișoara, la trecerea de cale ferată! 3 morți și 2 răniți! UPDATE: Răniții transportați la spital au DECEDAT ulterior. BILANȚ tragic: 5 MORȚI!
Comentarii

  • După accidentul din decembrie 2015 de la Viișoara, în urma căruia patru persoane aflate într-un taxi au murit, primarul Cretu a promis ca o să amplaseze o barieră la trecerea la nivel cu calea ferată. De atunci a trecut mai bine de un an si jumatate, dar acea banala bariera nu s-a instalat iar aceasta delasare a mai costat vietile a inca 5 persoane. Si totusi, lingaii lui Cretu sustin ca acesta nu are nici o vina. Intr-o tara civilizata, un individ ca Cretu nu ar mai fi ramas primar, ci ar fi devenit demult o amintire.
    vezi: http://www.timponline.ro/primarul-cretu-vrea-bariera-la-trecerea-la-nivel-cu-calea-ferata-din-viisoara/

Caricatură

Ziar de Bistrita