Crețu a negociat cu Sindicatele și a decis: angajații din Primărie primesc în PLUS 300 de lei (indemnizație de hrană)! Știați că 30% din bugetul local se cheltuie pe salariile din Primărie? Să NU uităm că anul trecut s-au gătat fondurile bugetare și s-au luat bani din bancă pentru co-finanțarea la proiectele europene de izolație termică (7.4 milioane de lei)!

Primrul Ovidiu Crețu a negociat salariile pe 2019! În urma discuțiilor cu Sindicatul, anumiți coeficienți de salarizare au scăzut… dar primarul a reglat din indemnizația de hrană! Mai exact, funcționarii publici vor primi aproximativ 300 de lei în plus, la salariul scăzut și astfel venitul va rămâne același ca-n 2018.

„Conform legislației în vigoare, ordonatorul de credite, adică primarul este obligat să se consulte cu rerprezentanții Sindicatului. Am avut această întrunire și într-adevăr, anumiți coeficienți de salarizare au scăzut, dar ne-semnificativ. În schimb, angajații vor primi indemnizația de hrană, care e stipulată în lege și e de aproximativ 300 de lei/lună… ceea ce înseamnă că veniturile vor rămâne la același nivel ca anul trecut: salariul + indemnizația!  Sunt mulți angajați care au credite și contează că veniturile au rămas la același nivel, cu toate că inflația a crescut, prețurile s-au dus în sus… mă rog, asta e! Acum, așteptăm ca propunerile să fie votate în Consiliul Local ” – a decarat Sabina Malaicu, lider de Sindicat în Primăria Bistrița.

Propunerea de salarizare va fi prezentată Consiliului Local în următoarea ședința extraordinară din 28 ianuarie !

Cei 800 de angajați din Primăria Bistrița cheltuie 30% din bugetul local! Pe 2018, Ovidiu Crețu a negociat cu sindicatele nivelul salariilor din Primărie și a rămas fără bani pentru co-finanțare!

Bugetul TOTAL al municipiului Bistrița este de aprox. 200 de MILIOANE de lei/an! Bugetul de salarii este de aproximativ 70 de MILIOANE de lei!

La finalul anului 2018, Primăria Bistrița a rămas fără bani și s-a accesat un împrumut pentru co-finanțarea unor proiecte europene. Asta deoarece administrația locală și-a cheltuit bugetul.

7.37 MILIOANE de lei au fost accesați din bancă, sumă ce va fi rambursată în 10 ani, din taxele și impozitele încasate.

În urma negocierilor au fost stabiliți coeficienții de ierarhizare și salariile de bază pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul familiei ocupaţionale „Administraţie ”din aparatul de specialitate al Primarului municipiului Bistriţa şi serviciile publice de interes local. Salariile de bază se determină prin înmulţirea coeficienţilor de ierarhizare aprobați prin Hotărârea nr. 97/24.07.2017 a Consiliului local al municipiului Bistriţa privind stabilirea salariilor de bază pentru funcţionarii publici şi personalul contractual.

În 2018, salariile primarului și viceprimarilor au fost majorate prin legea 153/2017, după care Crețu a negociat cu sindicaliștii valoarea coeficienților ce se aplică fiecărei funcții în parte. Acest coeficient se înmulțește cu salariul minim. În funcție de ierarhie, studii și vechime funcționarii iau salarii BRUTE cuprinse între 17.000 lei (primarul) și 3.500 de lei.

Ce salarii iau funcționarii din Primăria Bistrița!

– primar: 17.100 lei
– secretar – 13.680 de lei
– arhitect șef – 13.490 lei
– director exec. – 13.300 lei
– director exec.adj. – 11.400 lei
– șef serviciu – 10.450 lei
– şef birou. – 10.000 lei
– consilier, consilier juridic, inspector (superior) – 6.650 lei .
– inspector/referent/referent de specialitate (debutant) 3.420 de lei .

Administrația Crețu a accesat 40 de MILIOANE de lei din bancă pentru realizarea pârtiei de schi, pentru Podul Berăriei (4 milioane de lei) și pentru Parcul Industrial Sărata. În 2018 a mai accesat 7.3 MILIOANE de lei și astfel gradul de îndatorare a municipiului Bistriţa este de 8,90%,  în condiţiile în care gradul maxim de îndatorare stabilit potrivit Legii nr.273/2006 este de 30%.

One comment

  1. tuva-n basca