Crețu a semnat un contract de 390.000 de euro pentru reparații la pârtia de schi, înainte să aibă OK-ul pe rectificarea bugetară! No’ asta înseamnă să te doară la bască și să ai control deplin la municipiu!

 -  -  6343


La rectificarea bugetară de astăzi, consilierii locali vor vota propunerile de modificare, prin care se alocă 1.6 MILIOANE de lei pentru reparații la pârtia de schi!

În total, 1.788.000 de lei (390.000 de euro) este suma care se alocă pentru intervențiile de consolidare a terenului la pârtia de schi! Și nimeni NU-i vinovat! 

Banii vor merge pentru refacerea unor lucrări prost-executate la pârtia de schi! În această primăvară, lacul de acumulare realizat pentru alimentarea tunurilor de zăpadă s-a prăbușit iar terenul a suferit alunecări și lucrarea a fost compromisă. Ovidiu Crețu a explicat tuturor că sunt cauze naturale, imprevizibile și de fapt ploaia a făcut ca o porțiune de deal să alunece. În realitate, însă NU s-au realizat sisteme de drenaj. Excepție face doar zona de pârtie, unde s-au executat șanțuri transversale…. și astfel lucrarea a fost salvată. În plus de asta, lacul de acumulare presează constant  terenul argilos și instabil! 

KRANZ EUROCENTER este firma care a prins contractul cu Primăria Bistrița! E aceeași firmă care a executat lucrările la pârtia de schi!

Firma KRANZ EUROCENTER și-a mobilizat echipamentele și realizează lucrări de consolidare a terenului, prin foraje la adâncime și ranforsări verticale cu grinzi de fier-beton! Rămâne de văzut dacă această metodă de consolidare în adâncime va rezista în timp, deoarece lacul de acumulare acționează cu o presiune constantă asupra terenului, mai ales în sezonul rece când este plin de apă. 

Elaborarea docum.tehnico-economice si execuţia lucrărilor pt.ob.de investiţii” Intervenţii de urgenta in urma alunecări de teren pe amplasamentul pârtiei de schi din Complexul Sportiv Polivalent Wonderland.

Ce lucrări prevede contractul: Prezenta achiziție constă în realizarea următoarelor documentații/activității/lucrări , astfel:

1. Documentaţia: Elaborare studiu de fezabilitate, completat cu elementele specifice din documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii (S.F); Documentaţia pentru obţinerea avizelor şi acordurilor solicitate prin certificatul de urbanism; Proiect pentru autorizarea executării lucrărilor si proiectul de organizare a execuţiei lucrărilor (P.A.E. si P.O.E); Elaborarea proiectului tehnic de execuţie (P.T.E); Verificarea proiectului de către verificatori de proiecte atestați pe specialități;

2. Activităţi:
Asistență tehnică pe parcursul execuției Participarea proiectantului la fazele incluse în programul de control al lucrărilor de execuţie, avizat de către Inspectoratul de Stat în Construcţii;
3. Execuţie lucrări
Execuţie lucrări de consolidarea versantului din amonte de rezervorul de apa pentru producerea zăpezii artificiale Execuţie lucrări de refacerea lacului de acumulare a apei.

Contractul de 390.000 de euro a fost atribuit în câteva zile spre aceeași firmă care a realizat pârtia de schi din Wonderland! S-a invocat situația de urgență și astfel s-a evitat o licitație!

Extrema urgenta determinata de evenimente care nu puteau fi prevăzute de către autoritatea contractanta si în conformitate cu condiţiile stricte prevăzute de directiva Conform prevederilor bart 104 alin.(1) lit.c) din Legea 98/2016 privind achiziţiile publice, s-a aplicat procedura de negociere fara publicarea prealabila a unui anunţ de participare, ca urmare a faptului că s-au produs alunecări de teren in amontele lacului artificial de acumulare a apei pentru producerea zăpezii. In urma verificărilor efectuate în teren s-a constatat că lacul de acumulare precum si lucrările din zona acestuia, au suferit grave degradare .

S-a întocmit expertiza tehnica, care releva faptul ca, topirea brusca a zăpezii a făcut ca în prima fază , apa să se infiltreze în straturile inferioare ale terenului și odată cu ploile abundente din luna aprilie să ducă la reducerea caracteristicelor fizico-chimice a acestuia, la alunecarea terenului din amonte de rezervor, iar mai apoi la pierderea stabilității taluzului rezervorului și la deformarea lacului de acumulare a apei pentru producerea zăpezii .

În primă fază au alocat 180.000 de lei… după care au mai adăugat un zero la sumă și au atribuit contractul direct, fără nicio licitație! TOTAL: 1.800.000 de lei pentru refacerea lucrărilor și nimeni NU-și asumă GAFA!

În urma unei ședințe ordinare s-au alocat 180.000 de lei pentru refacerea lucrării dar ulterior au transferat sume suplimentare din bugetul local. Refacerea suprafeței care a suferit alunecări de teren și reconstrucța lacului de acumulare care asigură alimentarea tunurilor de zăpadă costă 1.480.688 de lei fără TVA (aprox. 350.000 de euro).

Consilierii de umplutură votează la comandă, fără să întrebe măcar de-un posibil vinovat!

Primarul controlează majoritatea consilierilor și rectificarea bugetară e doar o formalitate. Probabil de aceea, administrația Crețu a încredințat contractul fără licitație și fără să aibă toți banii în cont, bazându-se pe votul partizanilor care-au prins un loc de consilier local și care astfel ridică mâna la comandă!

6 bookmark
0 notes
68 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.