Ultimele noutati

Crețu despre pasarela de 500.000 de euro, dotată cu lifturi ce se va construi pe Independenței: “Îi rog pe bistrițeni să se uite pe internet la pasarelele din Tokyo și din Yokohama!”

Primăria Bistrița caută în permanență soluții pentru a fluidiza traficul în municipiu, mai ales acum, în condițiile în care numărul autoturismelor crește de la o zi la alta. Municipalitatea are planuri mari și primarul Crețu visează că va realiza în cea mai aglomerată zonă din Bistrița, după cum arată studiile sale, un pasaj pietonal așa cum numai în Tokyo și Yokohama mai vezi.

Edilul consideră că soluția de a amenaja o astfel de pasarelă peste Bulevardul Independenței și care să pornească de pe strada Panait Cerna până în zona Iosif Vulcan, este extrem de importantă. Un proiect ambițios, despre care spune că va fi un element de modernism în Bistrița.

pasarela1Este practic o punte peste două străzi și va avea formă de semicerc. Va avea alimentare și descărcare în trei puncte, cu lifturi astfel încât să nu fie probleme. Va fi rapid, în siguranță absolută și în plus, de la înălțimea la care va funciona, utilizatorii vor avea și o imagine frumoasă asupra Bulevardului Independeței” a precizat Crețu, în cadrul unei emisiuni la postul local de televiziune AS-TV. Acesta mai spune că, deși va fi construită din metal va avea o formă arhitecturală adecvată unui oraș și în niciun caz nu va arăta ca acele pasaje construite pe Drumul Național 1. Edilul îi îndeamnă pe bistrițeni să caute imagini cu pasajele pietonale din Tokyo sau Yokohama.

Cu toate că are destul de mulți contestatari la ora actuală, un studiu de fezabilitate pentru acest obiectiv de investiții a fost deja aprobat de Consiliului Local, iar acum se află în lucru proiectul tehnic. Ovidiu Crețu recunoaste că din funcția pe care o are a fost nevoie de mult curaj pentru a veni cu un astfel de proiect.

Investiția totală depășește două milioane de lei, 365.000 lei fiind deja prinși în bugetul local pe 2017 pentru începerea execuției. Lucrările ar trebui să fie gata în nouă luni de la demarare.

 

Citește și: 

cretu-vs-chereji-401x400Chereji, despre pasarela suspendată de pe Independenței “visăm cai verzi pe pereți și dorim să “îngropăm” peste 2 milioane de lei într-un obiectiv de investiții inutil”
Comentarii

 • Viseaza?cu ce bani?mareste si mai mult impozitele?pur si simplu isi bate joc de oameni.rusine sa va fie ca ati urcat impozitul pe case cu 60% doar pentru ca respectivele case dispun de utilitati .
  Domnule primar de ce nu va intereseaza soarta oamenilor de rand in loc de…cum sa cheltuiti aiurea banii bistritenilor

 • Cretu e total dus cu pluta. Dupa ce a facut o comparatie idioata intre „Coloana Infinitului” opera monumentala a lui Brâcusi cu o monstruozitate de pasarela suspendata pe care vrea s-o construiasca peste bulevardul Independentei , acum compara Bistrita cu Tokyo sau Yokohama. El habar nu are ca in Tokyo exista un adevarat oras subteran incat acolo nu mai ai silutii decat sa construiesti strazi sau pasaje suspendate, ceea ce nu-i cazul la Bistrita.
  Daca tot se vrea o imbunatatire circulatiei pietonale in zona Bulevardului Independentei, atunci solutia cea mai potrivita ar fi construirea unui pasaj subteran, in dreptul piațetei Sf. Ana care ar putea deservi si fluxul de elevi de la scoala gimnaziala nr.1. Acest pasaj ar putea fi prevazut si cu scari rulante, asemenea celor de la gurile de intrare la metrou. In plus un pasaj subteran este mai fiabil in privinta utilizarii de catre pietoni mai ales pe timpul iernii.
  Argumentele primarului ca un pasaj subteran este mai scump, nu stau in picioare avand in vedere si considerentele de ordin estetic, de care trebuie tinut cont intr-un oras care se respecta.

 • Săracul nu-i în stare sa facă un trotuar pe str.Falezei si se compara cu japonezii.

 • Adrian Florin Chereji

  Dacă vrea să vadă o pasarelă modernă, să caute pasarelele de la Chicago.

Caricatură

Ziar de Bistrita