Jurnaliștii de la PRO TV l-au luat pe Crețu la rost pentru pârtia de schi! Concluzia lor: “până acum nimeni NU a tras Primăria la răsundere pentru modul în care a aruncat pe un deal 5 MILIOANE de euro!”

Jurnaliștii de la PRO TV au făcut un filmuleț prezentat la jurnalul de la ora 19. Tema: pârtia de schi de 5 MILIOANE de euro realizată cu bani din bancă! Ovidiu Crețu a explicat că a câștigat Primăria Bistrița în 2008 cu acest proiect și a declarat că trebuia finalizată acum 4 ani.

Pârtia de pe Dealul Cocoșului are cea mai joasă altitudine din țară: pornește de la 676 metri și ajunge la 418 metri și are 1.200 metri lungime. A fost realizată cu bani din bancă! Până acum, pârtia de schi a costat 5 milioane de euro. În 2016, pentru pârtia de schi din Wonderland, Primăria Bistrița a alocat 7.021.000 lei de la bugetul local și 14.327.000 lei din creditul bancar. TOTAL: 26 milioane de lei fără TVA (peste 5 milioane de euro),  iar pârtia este nefuncțională în continuare!

Primarul Ovidiu Crețu a lăsat aroganța deoparte! S-a cam fâstâcit la subiectul firma lui Tănase!

cre2Alex Dima, reporterul care a realizat emisiunea “România Te iubesc!” a întrebat despre contractul cu firma lui Dumiru Tănase. Brusc, primarul a cerut infomații telefonice (deși știa valoarea exactă a contractului cu firma EuroAlpin, care întreține pârtia).

Contractul NU i se pare prea mare primarului Crețu, care susține că angajații firmei NU pot fi plătiți cu salariul minim pe economie!

295.000 de lei e contractul pe 3 luni pentru cei 13 angajați, adică o medie de 1.500 de euro salariu/angajat! La această sesizare a reporterului, vizibil încurcat, Crețu a spus că firma are și alte cheltuieli: cu administrarea, cu sediul, cu încălzirea.

Crețu despre pârtia de schi: “NU este o tergiversare… tergiversarea e altceva!” Vizibil iritat, “cel mai bun primar din țară” explică varianta lui “de fofilare”!

cr0A fost intervievat și Marcel Berbecaru, fost șef pe investiții în Primăria Bistrița. Acesta a argumentat că pârtia NU poate fi folosită decât de maxim 150 de schiori din cauza gradului de dificultate. În plus, media temperaturilor din ultimii ani fac pârtia impracticabilă cum se întâmpă și zilele acestea.

 

 

 

cr8Consilierul local Florin Chereji a explicat că investiția NU trebuia realizată în Bistrița, deoarece NU este zăpadă… în Elveția se face un calcul înainte să se realizeze un domeniu schiabil: în fiecare an din ultimii 10 ani, în zonă să fie 100 de zile cu zăpadă de 30 de centimetri.

 

 

 

“Scopul nostru NU este să facem profit și să recuperăm investiția, scopul nostru este să dăm o șansă copiilor să învețe să schieze” a declarat Crețu.

cr5

cr4

 

 

 

 

 

Concluzia reportajului difuzat de Pro TV: “până acum nimeni NU a tras Primăria la răsundere pentru modul în care a aruncat pe un deal 5 MILIOANE de euro!”

Citiți și: 

page-4006Ne-a dat la televizor, la JURNALUL TVR 1! Bistrița, celebră pentru: podul care duce nicăieri, pârtia de schi la soare și pușcăria pentru veverițe!

 
Comentarii

 • Putea sa Faca partia asta in cu totul alta parte decat acolo dar incapatanarea asta e tipic politicienilor romani. O sa facem orientare turistica la vara pe telescaun. Brovo dom’ Primar

 • Am o idee pt primărie : stiu niște moaște de vânzare, se pot achiziționa cu maxim 8 milioane euro…
  Așa vom avea ce pupa și noi aici, zonal, fara atâtea deplasări…

 • bravo cretu. dupa custile de veverite, a urmat partia, ce mai urmeaza??? Cum cadeti din lac in put

 • Bravo Cretu ! Nu e loc de nemultumire ! E totul perfect, intr-o lume de oameni ! Astept vesti despre construirea unui aeroport !

 • Balan Marius- ingrijitor al STATULUI.

  Si nici nu s-a intampla nimic. Avem institutii paralizate de politruci pupatori de ghiuluri. Mi-o placut ce o zis BERBECARU. Suntem fuduli, adica rupti in cur si cu pana de paun la clop.

 • O investitie exagerata si aproape inutila – asa ar putea fi definita ideia fixa si nerealista a primarului Cretu privind construirea unei partii de schi costisitoare pe locatia numita Dealul Cocosului, la altitudinea cea mai joasa din tara, de numai 600 m . Bistrita nu se afla intr-o zona potrivita pentru domeniul schiabil si din cauza izotermei relativ ridicate, de 8,3 grade Celsius, comparativ cu Predeal unde este de doar 5 grade. Chiar si la Colibita, izoterma anuala este de numai 6,5 grade. In aceste conditii, o investitie asa de mare pentru o partie de schi dotata cu tunuri de zapada la Bistrita nu se justifica, avand in vedere ca aceste instalatii nu pot produce zapada artificiala decat daca temperatura aerului este sub minus 5 grade. Pe de alta parte nici diferenta de nivel de cca 200 m nu se justifica pentru o partie cu asemenea investitii. Pentru comparatie, partia Calinderu de la Busteni are 300 m denivelare la o lungime de 1.200 m. Asa se explica faptul ca nici un investitor privat nu a manifestat un interes pentru aceasta investitie. In plus orasul Bistrita are avantajul ca se gaseste la o distanta mica de zona montana, potrivita pentru practicarea sporturilor de iarna. Eventual la Bistrita putea fi luata in considerare o investitie mai mica pentru o partie cu zapada naturala, fara dotari speciale costisitoare .
  Cu toate astea, primaria Bistrita a investit peste 27 milioane lei dintr-un imprumut bancar, intr-o partie de schi nefolosita in timp ce orasul are cu totul alte prioritati in folosul cetatenilor. Si totusi primarul Cretu nu a invatat nimic din aceasta ambitie paguboasa. Acum vrea sa construiasca un aqualand tot din imprumuturi bancare la baza Dealului Cocos. De ce sa cheltui banii cu un complex acvatic pe pasunea din Unirea cand un astfel de complex ar putea fi facut cu mai mult folos fie la Sarata fie la Slatinita unde ar putea fi puse in valoare si resursele de apa sarata disponibile, dupa modelul celor de la Baile Figa, unde primarul Becleanului, un om cu viziune si vointa a reusit sa faca din lacurile sarate o adevarata minune. De fapt, primarul Cretu toaca bani publici pe proiecte fara nici o perspectiva de care de care nu se apropie nici un investitor si pana la urma se alege praful. In urma cu cativa ani, insusi primarul Cretu, parea un om rational cand promitea ca Slatinita va deveni o statiune balneara precum cea de la baile Figa.
  (vezi: http://www.timponline.ro/slatinita-viitoarea-baza-de-tratament-cu-ape-sarate-a- bistritei)

 • Sa vina banul . Nu conteaza cum si cine suporta cheltuiala- comunisti aveau cincinal si ministerul planificari unde se stia din timp care si ce face si scopul.
  Democratie – prostitutie -politiceni saraci?????????

 • De neimaginat, sunt totuși curios dacă Crețu a practicat schiul cândva? sunt sigur aproape că nu. E din Vermeș și acolo e mai câmpie ca la noi. Eram copii și băteam pădurea dealurile Budacului cu schiurile, erau organizate concursuri de schi școlare pe dealul Budacului ,partea de Vest spre Monari și Sărata, Viișoara era superb acum am văzut că se folosește partea dinspre Est de ani buni de bistrițeni. Sugerez domnului primar să renunțe la investiție, să o demonteze să o vândă până mai are ce și să mai scoată ceva din cheltuieli. Iar pe deal, să facă tot cum făceam noi în copilărie pe malul râului, udam lutul pe deal, cam 20 m și ne dădeam pe fund căzând în fin\l în râu. Era o veselie pe cinste. Și poate nu uită să umple AFIȘIERELE GOALE DIN ORAȘ cu rapoartele Curții de Conturi privind lucrările efectuate, să distribuie atât cât se poate în oraș apă potabilă din Cușma, să mai schimbe din conductele sparte din anul 1912,să schimbe piatra din “Argentina” cu granit din munții noștri, dar CUBICĂ , așa cum a fost pavat orașul în mare parte până în 1975…poate lasă veverițele libere și și mai îndreaptă stâlpii de pe străzi și schimbă coșurile de gunoi distruse de “civilizații ” orașului și poate ACTIVEAZĂ POLIȚIA LOCALĂ SĂ-ȘI INTRE ÎN ATRIBUȚIUNI ,SĂ FACĂ CEVA NU SĂ SE PLIMBE și să vină la ușile oamenilor să întrebe “cine locuiește aici, fără să se prezinte ,fără să aibă pe uniformă numele, dar dacă nu-i răspunzi și-i spui cum să se poarte te amenință că vei primi AMENDA ACASĂ. Am pățit eu acest lucru ,am dat telefon centralistei lor dar nu am primit nici un răspuns nici telefonic nici scris,ca de altfel nici de la domnul primar în timpul lucrărilor de pe pasajul 16.

 • Ca la noi, la nimeni…!

 • Uite asa aude lumea de Bistrita si dupa epoca Jean Padureanu. Bravo Cretu
Caricatură

Ziar de Bistrita