Ultimele noutati

Crețu e șmecher! Deși avea un DEAL întreg la dispoziție pentru extindere, a reabilitat ștrandul Codrișor fix ca acum 30 de ani și zice că e musai-musai să facă Aquapark-ul, proiect care NU a primit finanțarea de 8 milioane de euro! Singura sursă rămasă valabilă: împrumutul bancar! Merită investiția?

Din punct de vedere al design-ului ștrandul Codrișor arată fix ca acum 30 de ani. Asta deoarece tema de proiectare impusă a implicat o REABILITARE. Primarul Ovidiu Crețu a inspectat lucrările de la Ștrandul Codrișor și a decarat că:

 

b2 - Copy„Este un ștand mic. Bistrița are nevoie de altceva și altceva va fi Aquapark-ul din Wonderland. Dacă aveam aici, la Codrișor, un spațiu de trei ori mai mare decât acesta și mai puteam face încă două bazine să putem face și ceva acoperit, să putem face o parcare corespunzătoare, atunci sigur că ne concentram aici, dar nu s-a putut.” a declarat primarul Bistriței, la deschiderea ștrandului Codrișor.

 

 

 

 

codriso 3

codrisor

 

 

 

 

 

 

 

Reabilitarea Ștrandului Codrișor a durat 2 ani și a costat 1 milion de euro. Lucrările realizate de firma RECORD, au implicat modificări la nivelul structurii de rezistență a bazinului și terasei, dar mai ales înlocuirea instalațiilor de filtrare și recirculare a apei.

 

s50Nani-nani, Duțule: la Codrișor NU se lucrează din iarnă! Dacă asta-i administrație, să meargă la culcare cel mai bun primar din țară! Așa a fost și la campusul Rebreanu, unde au pierdut 4 milioane de euro!

 

 

 

 

NU are bani, dar se HAZARDEAZĂ: “Baza de agrement de vară a Bistriței este categoric în Wonderland, la Aquapark-ul pe care-l vom începe la anul viitor”

Primăria Bistrița a preferat doar o reabilitare a ștrandului, deși există un Plan Urbanistic Zonal a zonei de agrement Codrișor. Acest PUZ este ignorat de administrația locală deși prevede o extindere a bazei de agrement, amenajarea Pădurii Codrișor, realizarea de poteci și amenjarea malurillor râului.

 

rau-bistrita-prouectie

mal-ape-400

 

 

 

 

 

 

Primăria Bistrița a impus ca temă de proiectare REABILITAREA Codrișorului, deși puteau concepe un proiect de ANVERGURĂ, având la dispoziție un deal întreg! De ce a preferat Crețu o REABILITARE, în loc să dezvolte proiectul. Vrea ARGUMENTE pentru Aqualand, dar problema e FINANȚAREA!

Aquapark-ul din Bistrița va completa Wonderlandul și va costa aproximativ 8 MILIOANE de euro. E o investiție ultra-necesară, în opinia primarului, dar care NU are finanțare! Aquapark-ul este în faza de proiectare, fază pentru care s-au pus la bătaie 25.000 de euro. Pentru studiul de fezabilitate, Primăria Bistrița a mai alocat 510.000 lei.

Conform documentațiilor, în zona pârtiei de schi de pe Dealul Cocoș vor fi amenajate bazine de înot care să funcţioneze pe timpul verii. Astfel, vor fi construite un bazin de înot cu dimensiunea de 50 x 25 m pentru adulţi, piscine şi bazine pentru copii şi adulţi cu suprafaţa totală de minim 1.000 mp, jacuzi pentru 30 persoane;servicii spa, tobogane interioare care au legătură cu exteriorul, salon de jocuri (popicărie/bowling, biliard, tenis de masă); duşuri;

 

aquapark bistrita

aquapark bistrita

 

 

 

 

 

aquapark bistrita

aquapark bistrita

 

 

 

 

 

 

Va fi amenajat și un spaţiu de agrement cu trei terenuri multifuncţionale pentru sport în aer liber; spaţiu pentru discotecă în aer liber (un spaţiu cu dublă utilitate), un loc de joacă pentru copii în aer liber pe diferite vârste cu tematici diferite, banc de nisip, leagăne-cumpene, leagăne cu mişcare pendulară (bărcuţă, mic avion, etc.), leagăne carusel, bazin de mică adâncime (20-30 cm, pentru mersul prin apă, jucării flotante), construcţii pentru căţărat, piste pentru patine cu role, biciclete, panouri de beton pentru desenat cu cretă, loc destinat jocurilor sportive statice (şah, remi) etc.

Zona Wonderland are pârtie de schi cu bani din bancă și acum s-a prins o finanțare pentru amenajarea căilor de acces. Pregătește Crețu împrumutul bancar? 

Proiectul Aquapark NU a primit finanțare din bani guvernamentali și deocamdată NU s-a identificat sursă sigură de finanțare. În schimb, se vor da bani pentru:

Drum de acces şi utilităţi aferente complexului sportiv polivalent, municipiul Bistriţa, judeţul Bistriţa-Năsăud: 26.707.137 lei.

 

 

 

 

 

 

 

Investiția este una complexă: asfatarea ambelor căi de acces, amenajarea accesului din zona străzii Ghinzii – strada Valea Ghinzii pe toată lungimea sa, realizare trotuare, rețele de apă, pompe de apă, rețele de canalizare menajeră și rețele electrice. Către pârtia de schi există două căi de acces: dinspre Lacul MHC – către Poligonul Armatei (2.5 kilometri) sau dinspre Unirea ( 1 kilomtru). Ambele căi de acces sunt pietruite și Direcția de Servicii Publice a turnat mai multe bascule de piatră, dar la finalul iernii drumul este plin de gropi și greu-practicabil.

cretus2-800x400

dutu si avram 1

 

 

 

 

 

 

Cu o majoritate confortabilă în Consiliul Local, orice proiect de hotărâre inițiat de primarul Ovidiu Crețu trece fără probleme. O dată cu inugurarea Ștrandului Codrișor, Crețu a anunțat că pregătește realizarea Aquapark-ului, care a epuizat toate sursele de finanțare posibile: investitor privat NU s-a găsit, bani europeni NU s-au atras și bani guvernamentali NU s-au alocat… Singura variantă: un împrumut bancar, care ar completa deja celebrul împrumut pentru: pista de schi la soare și Podul Berăriei (ambele proiecte nefuncționale), care au îndatorat bugetul local cu 40 de MILIOANE de LEI.

 

 

 

Citiți și:

aqua-0-404x4001

Crețu ne bagă-n DATORII pentru un Aqua Park la Bistrița! VEZI o listă cu cele mai tari aqua-park-uri din Transilvania, majoritatea realizate de privați, cu fonduri nerambursabile! Credeți că merită investiția?
Comentarii

  • HA HA HA, V-am prostit iar !!! ( i se citeste pe fata ! ) mai votati-l ca poate ne mai trebuie neste struti, oua de strut, fantani arteziene in locul parcarilor sau pe pietonal. Oameni, treziti-va la realitate si nu ma votati asemenea incompetenti in administrarea banului public.

Caricatură

Ziar de Bistrita