Crețu se laudă cu bazele sportive din Bistrița și spune că niciun liceu din orașele partenere din Franța, Germania și Austria nu are așa ceva. Pentru nereușitele sale, sistemul și opoziția sunt de vină!

 -  - 


Primarul Bistriței, Ovidiu Teodor Crețu, prezent la finalul acestei săptămâni la conferința de alegeri a Organizației Municipale a Partidului Social Democrat le-a vorbit celor peste 200 de membri de partid despre finanțarea sportului la nivel local. Cu toate că se plânge de actuala legislație pe care o numește “delicată”, acesta susține că își dorește foarte mult să găsească modalități de a finanța sportul bistrițean.

Modificarea legislației în domeniul finanțării sportului ne dă o deschidere. Dar și deschiderea aceasta a fost făcută pe jumătate și cu grilaje. Dacă poți sări peste grilajul ăsta ai ușa deschisă și atunci poți finanța. Deci, finanțăm cu cea mai mare plăcere și dragoste sportul bistrițean dacă finanțarea este perfect legală” a declarat Crețu.

cretuPrimarul a amintit și de susținerea financiară a sportului pe care președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, și-ar fi asumat-o oarecum imprudent! În ce privește echipa de handbal, Crețu susține că el împreună cu Adrian Moldovan și Iuliu Crăciun au înființat-o și au fost primii susținători ai unui astfel de proiect, sistat din cauza legislației neclare! “Dacă discutăm de echipa de handbal pot să vă spun cine a înfiintat-o: Adrian Moldovan, Iuliu Crăciun și Ovidiu Crețu. Noi trei am înființat echipa de handbal pentru că am vrut să valorificăm și la un moment dat lucrurile s-au închis datorită legislației care este extrem de delicată” a afirmat primarul.

Însă, edilul spune că își dorește tare mult ca sportul bistrițean să se dezvolte mai mult în viitor. El se laudă cu bazele sportive înființate în timpul mandatelor sale de primar. În plus, promite că va face tot ce poate pentru a amenaja și aquaparcul mult așteptat de bistrițeni.

Ne dorim ca sportul să se dezvolte, să avem echipe la nivel mare, pentru că sportul practicat la nivel mare atrage după sine sportul de masă. Noi am făcut baze sportive, copiii din Bistrița au unde să practice sportul. Vom face și acea investiție aquaparc și atunci și din punctul de vedere al sporturilor acvatice vom stabili. Terenuri sintetice sunt în Bistrița foarte multe. Avem terenurile din Schullerwald care sunt gratuite pentru toată lumea și nu sunt extrem de mult folosite. Pot să vă spun că baza de sport pe care o are Colegiul Național Liviu Rebreanu nu o are niciun colegiu din orașele noastre partenere din Franța, din Germania, din Austria. Dorim ca tinerii, elevii în special să facă sport” a mai precizat Ovidiu Crețu.

În schimb, în fața celor prezenți la conferința de alegeri a Organizației Municipale a PSD, pentru nereușitele din cei zece ani de administrație, Crețu s-a victimizat și a dat vina pe sistem, pe legi, pe liberali… pe oricine i-a venit la gură.

De la pupitru, primarul a precizat că opoziția e de vină pentru nerealizarea obiectivelor propuse: centura de sud și Wonderland-ul, în principal, dar și alte proiecte din Consiliul Local!

crfetu vs raduCa un avertisment subtil pentru colegii de partid, primarul Crețu a adăugat că Bistrița l-a făcut pe Moldovan președinte de județ și că dacă se pierde Primăria Bistrița, în patru ani se pierde și fotoliul de președinte al Consiliului Județean! Reamintim că primarul Bistriței a răbufnit de la pupitru, după ce președintele PSD Radu Moldovan a intervenit în plenul conferinței și a propus votarea unei rezoluții pentru identificarea de surse de finanțare în vederea asfaltării străzilor din municipiu.

 

Citiți și: 

 

radu-sport-501x400Încet-încet, Radu Moldovan se profilează ca un salvator al sportului din județ, “chiar dacă NU dă de la el!” Alocă 300.000 de lei din bugetul public pentru Campionatul Mondial de Culturism!

Loading

bookmark icon

One thought on “Crețu se laudă cu bazele sportive din Bistrița și spune că niciun liceu din orașele partenere din Franța, Germania și Austria nu are așa ceva. Pentru nereușitele sale, sistemul și opoziția sunt de vină!

    Sorry, comments are closed.