Ultimele noutati

Vrea să o facă de mândra-rușine! Primarul Bistriței a trimis la toată presa un comunicat despre secretarul Floarea Gaftone, care tocmai a pierdut procesul pentru sporul de salariu și a avut “rezultate profesionale modeste”! Să vadă lumea cine-i jupânu’

Ovidiu Crețu și Floarea Gaftone sunt în conflict de câțiva ani și au existat replici tăioase între cei doi reprezentanți ai adinistrației locale. Treptat, Crețu i-a luat din atribuții secretarei și le-a direcționat către Biroul Juridic. Floarea Gaftone s-a adresat instanței, nemulțumită de diminuările salariale și a pierdut procesul atâta la Judecătorie cât și la Tribunalul BN.

 

Primarul Bistriței a speculat la maxim acest aspect și a trimis un comunicat despre Gaftone: “rezultatele profesionale înregistrate au fost modeste”

În urma declarațiilor publice făcute la începutul anului trecut de Secretarul municipiului Bistrița, Floare Gaftone și preluate în mass media, referitoare nemulțumirile sale în privința nivelului majorării salariului de încadrare, doresc să fac următoarele precizări:
Secretarul municipiului Bistrița s-a arătat nemulțumită de faptul că nu a benficiat de nivelul maxim al majorărilor salariale permise de prevederile legale, care puteau fi aplicate de la începutul anului 2016. Secretarul municipiului Bistrița a făcut aceste aprecieri trecând sub tăcere faptul că aria competențelor i-a fost mult restrânsă, numărul de servicii și activități aflat în subordinea directă, diminuat, iar sarcinile transmise și responsabilitățile, semnificativ mai reduse față de prevederile fostei organigrame.

c11

g1

 

 

 

 

 

 

În ciuda acestui fapt, rezultatele profesionale înregistrate au fost modeste, iar în urma controalelor efectuate au fost semnalate nereguli și întârzieri tocmai în domeniile coordonate de Secretarul municipiului Bistrița. Mai mult decât atât, în ceea ce privește domeniile de activitate care nu se mai aflau în directa subordine a Secretarului municipiului Bistrița au înregistrat rezultate care sunt apreciate drept foarte bune – Direcția Administrație Publică, Juridic, fiind un bun exemplu în acest sens.

Nemulțumită de această stare de fapt, Secretarul municipiului Bistrița s-a adresat instanței în speranța obținerii acestor drepturi salariale dar a pierdut atât la Tribunalul Bistrița – Năsăud cât și la recursul de la Curtea de Apel Cluj, care a emis în data de 23.02.2017 sentința definitivă și irevocabilă care pune punct acestui demers.

Chiar dacă nu am considerat oportun să fac vreo declarație publică asupra acestei situații pe durata derulării procesului, acum, după ce soluția instanțelor de judecată este finală, consider că opinia publică trebuie informată corect, astfel încât să nu mai poată fi făcute speculații pe această temă.

Primarul municipiului Bistriţa
Ovidiu Teodor Creţu
Comentarii

  • Tari,tari,dar totusi nu-mi explic cum a pierdut procesul! Ca doar primaru nu a avut avocat! Vreau sa stiu cum a fost posibil sa piarda? Inseamna ca i-a dat o lectie pe cinste,mai ales ca a ajuns si la Curtea de Apel Cluj!

  • Si totusi…Cretu are oua tari. Din poliester, evident.

  • Si totusi cum a pierdut in instanta? E jurista nr.1 din primarie,plus fiul ei avocat,impreuna cu renumitul Zegrean,in acelasi cabinet de avocatura!

Caricatură

Ziar de Bistrita