FOTO/VIDEO: Criminaliști din mai multe județe din țară, în Bistrița-Năsăud

În această săptămână, în județul Bistrița-Năsăud a avut loc un stagiu de pregătire destinat polițiștilor criminaliști.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, la această activitate de perfecționare au participat 30 de criminaliști din județele Bistrița-Năsăud, Cluj, Mureș, Maramureș, Sălaj și Suceava, fiind abordat unul dintre cele mai dificile scenarii, care vizează identificarea victimelor în urma unor dezastre – D.V.I. (Disaster Victim Identification).

Stagiul a fost susținut de șeful Serviciului Cercetare la Fața Locului din cadrul Institutului Național de Criminalistică și coordonator D.V.I..

Pregătirea, desfășurată pe parcursul a trei zile, a fost structurată pe 3 etape: pregătire teoretică, sub forma unei conferințe pe tema procedura D.V.I. în cazul unor dezastre; exercițiul propriu-zis – căutări, delimitarea locului faptei și cercetarea la fața locului, căutarea probelor și identificarea victimelor, exploatarea și valorificarea probelor ridicate.

Scenariul abordat a fost acela că în localitatea Posmuș din județul Bistrița-Năsăud, în proximitatea Castelului Teleki, se prăbușește un avion cu pasageri străini și echipajul de bord, în urma unui atac terorist. Nu sunt supraviețuitori.

Pentru exersarea coordonării în teren în astfel de situații, pe lângă criminaliști, la exercițiu au participat și procurori ai Curții de Apel Cluj, polițiști de la Transporturi, Investigații Criminale și Poliției Rurală, reprezentanți ai Serviciului de Medicină Legală și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

One comment

 1. Buna ziua,

  Sunt cumpărător media internațional, la Clever Advertising Group (certificat IAB).

  Suntem foarte interesați să plasăm o campanie de publicitate pe site-ul dvs.

  Ați fi dispus să atribuiți acest lucru persoane potrivite cu care pot discuta propunerea noastră AD?

  Salutări calde

  14
  0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *