Cristian Codărean își lansează cartea de poezii, Gânduri în cuvinte”! „Poeziile îmi vin ca o fulgerare.. Inspirația e o chestiune de moment!”Sesiune de autografe, duminică 20.30, la Festivalul Vinului!

 -  - 


Cristian Codărean își lansează primul volum de poezii! Cartea se intitulează „Gânduri în cuvinte” și reprezintă creațiile sale din perioada 2018 – 2022.

Cristian Codărean este implicat în afaceri de transport. A fost consilier local PSD și candidat la alegerile parlamentare din partea ProRomania. Influent om de afaceri, Cristian Codărean este pasionat de poezie. Are propriul său blog, CristianCodărean.com.

Eminescu, Nicihita și Păunescu – cei 3 poeți favoriți!

„Poeziile îmi vin ca o fulgerare.. Inspirația e o chestiune de moment. Îmi vine ideea, o scriu pe hârtie și o public imediat, pe blog. Am citit și recitit creațiile lui Eminescu, Nichita și Păunescu. Îmi place Minulescu, Arghezi și Bacovia. Pot zice că ei sunt sursa mea de inspirație, oarecum….

Scrierile mele sunt despre univers, în esența lui, despre complexitatea lui și despre cum ar trebui să ne conectăm la el ca să-l înțelegem. Iar iubirea e integrată în această temă principală, să zicem. ” – a declarat Codărean.

A scris poezii încă din primul an de Facultate! Volumul NU s-a mai publicat, deoarece notițele s-au pierdut pur și simplu!

Cristian Codărean și-a început primele creații în studenție, când a încercat să publice un prim volum de poezii. Scrierile i-au fost trimise lui George Pruteanu, dar acesta a decedat și hârtiile s-au pierdut și NU s-au mai publicat. Doar 2 poeme se regăsesc în volumul actual, pe care Codărean a reușit să și le amintească!

Codărean pregătește încă 1 volum de poezii: arima dicoteea – sufletul meu…

„Cel de-al 2-lea volum va fi o surpriză, ca și cel de acum. Se intitulează Arima Dicoteea, care în limba bască înseamnă Sufletul meu…. E oarecum o continuare a acestui prim volum… există o Trilogie , despre 2 suflete care aleargă unul după celălalt, suflete care se regăsesc într-un final, în cel de-al 2-lea volum!” -a declarat Cristian Codărean.

Sesiunea de autografe și lansarea propriu-zisă va avea loc duminică, de la ora 20.30, în cadrul evenimentului Povestea Vinului. Locația: forumul de lângă castan ( piațeta străzii M. Kogălniceanu).

Fondurile obținute din vânzarea cărților, pe durata evenimentului vor sprijini restaurarea Mocăniței Transilvaniei!

Loading

bookmark icon