Cristian Munthiu: ”Va dispărea o ruină! Se reface puntea pietonală din zona străzii Tudor Vladimirescu”

 -  -  21125


Consiliul Local al municipiului Bistrița a aprobat un proiect de hotărâre care prevede refacerea punții pietonale din zona străzii Tudor Vladimirescu, a anunțat consilierul local Cristian Munthiu. Potrivit administrației locale, investiția este absolut necesară deoarece puntea actuală se află într-o stare accentuată de degradare, siguranța circulației pietonale pe pod fiind pusă în pericol.

Primăria municipiului Bistrița a efectuat o expertiză tehnică în zonă, în urma căreia s-a propus demolarea punții pietonale existente și construirea unei punți pietonale noi.

Prin Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție “Refacere punte pietonală pe strada Tudor Vladimirescu, inclusiv refacere pile transversale din beton” se prevăd lucrări de desfacere a punții existente și de execuție a unui punți noi, care să asigure condiții minime necesare de siguranța pentru desfășurarea circulației pietonale și rutiere – numai a vehiculelor de serviciu”, se arată în nota de fundamentare a proiectul adoptat de Consiliul Local Bistrița.

Valoarea totală a investiției este estimată la circa 2,3 milioane lei. Municipalitatea precizează că finanțarea pentru acest obiectiv va fi asigurată de la bugetul de stat, prin Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, precum și din bugetul local. Astfel, de va bugetul de stat va fi suportată suma de 1,9 milioane lei, în vreme ce de la bugetul local va fi asigurată suma de circa 440.000 lei.

Hotărârea Consiliului Local Bistrița cu privire la acest obiectiv a fost adoptată cu 19 voturi ”pentru”.

2 notes
250 views
bookmark icon

One thought on “Cristian Munthiu: ”Va dispărea o ruină! Se reface puntea pietonală din zona străzii Tudor Vladimirescu”

    Write a comment...

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *