Cristina Călugăr (USR-PLUS): Budacu de Jos poate deveni o comună ”ca afară”

 -  -  1409



La doar 29 de ani, Cristina Călugăr a intrat în bătălia electorală și este pregătită să lupte pentru funcția de primar al comunei Budacu de Jos, candidând din partea USR-PLUS. După ce a studiat în străinătate și a văzut cum stau lucrurile în afara țării, Cristina Călugăr vrea să pună umărul la dezvoltarea comunei natale.

Invitată în emisiunea de promovare electorală de la Ziar de Bistrița, moderată de jurnalistul Cosmin Botezat, Cristina Călugăr a vorbit despre planurile și proiectele sale pentru dezvoltarea comunei Budacu de Jos.

Cristina Călugăr vrea să înființeze Asociații de Producători la Budacu de Jos!

”Avantajul nostru este tinerețea, energia și viziunea cu care venim, mai ales că suntem oameni care am fost în Europa, am trăit, am văzut cultura occidentală și am văzut exemple de bună practică atât în administrația locală, cât și în business. Noi vrem să aducem acest plus în comuna Budacu de Jos, dar pentru ca o comună să fie prosperă, cetățeanul trebuie să o ducă bine. Dacă cetățeanul o duce bine, atunci și în bugetul local intră mai mulți bani”, consideră Cristina Călugăr.

Astfel, un prim obiectiv al tinerei este susținerea producătorilor locali prin înființarea unui birou de informare a populației cu privire la modul în care pot fi accesate fondurile europene și îndrumarea lor înspre formarea unor asociații sau cooperative.

Noi dorim să ne concentrăm pe promovarea producătorilor locali, pentru că avem în satele noastre foarte mulți oameni care practică agricultura. (…) De ce să nu îi ajutăm pe acești oameni să crească economic și astfel să venim și în sprijinul acelor oameni care vor să facă ceva. În acest sens noi propunem înființarea unui birou pentru informarea populației, în care să aducem specialiști care să îi ajute pe cetățenii doritori să obțină fonduri europene. Vrem să facem lucrul acesta gratuit, pentru că spijinindu-i pe ei, spijinim comunitatea și toată lumea e mulțumită și prosperă”, a declarat Cristina Călugăr.

În plus, tot la acest capitol, Cristina Călugăr propune înființarea unui spațiu în care agricultorii locali își vor putea vinde produsele.

Un alt obiectiv al candidatei USR-PLUS este dezvoltarea agroturismului în comuna Budacu de Jos!

Acest lucru este destul de simplu, mai ales că Budacu de Jos este la un pas de Bistrița. Primii turiști îi avem deja, aceștia sunt bicicliștii pe care îi vedem zilnic traversând comuna noastră. În acest sens, noi vrem să facem o pistă de bicicliști care să traverseze toate cele 5 sate din comună (Jelna – Budacu de Jos – Buduș – Simionești – Monariu). O să fie puncte de popas, pe care ne gândim să le dăm în administrarea unor familii din comună. Nu o să se perceapă taxe pentru administrarea punctului de popas, iar familiile care îl vor administra vor putea să câștige bani prin vânzarea produselor, precum miere, brânză sau alte produse. Singura condiție este ca în zona respectivă să se mențină curățenia”, a mai spus tânăra.

Cristina Călugăr are proiecte mari, prin care tinerii comunei să rămână acasă: candidata vrea un parc industrial în Budacu de Jos, finanțat din bani europeni!

Un alt obiectiv al candidatei USR-PLUS este atragerea tinerilor înspre realizarea unor investiții private în comună. ”Vrem să îi atragem să își deschidă firme în comună, o să vede pe parcurs și ne gândim să le oferim și anumite facilități. Avem în vedere și construirea unui parc industrial”, a adăugat tânăra.

Având în vedere că Budacu de Jos este zonă rurală, majoritatea investițiior gândite de Cristina Călugăr au ca surse de finanțare fondurile europene.

Cristina Călugăr, despre rețele de apă-canal în TOATE satele! Ce spune despre rețelele de gaz?

În proiectul său electoral care prevede dezvoltarea comunei Budacu de Jos, Cristina Călugăr nu a inclus aspecte legate de rețelele de apă-canal-gaz, asta pentru că, în viziunea sa, acestea sunt utilități esențiale pe care o administrație locală este obligată să le asigure tuturor locuitorilor și nu consideră că realizarea lor ar fi un motiv de laudă.

E foarte trist că în anul 2020 vorbim despre apă și canalizare. Știm cu toții că în satele noastre pe o parte funcționează apa și canalizarea, pe cealaltă parte nu avem. Ei bine, astea sunt utilități esențiale pe care trebuie să le aibă toată lumea. Din acest motiv nu le-am inclus în proiectul propriu-zis de dezvoltare a comunei, pentru că astea țin de obligația noastră, iar dacă le facem nu e un motiv de laudă. Gazul, desigur, e un lucru care trebuie făcut”, a completat sursa citată.

Parcuri și locuri de joacă în toate satele comunei Budacu de Jos!

În programul său, Cristina Călugăr a propus și amenajarea unor parcuri pentru copii în fiecare localitatea din comună, dar și digitalizarea și transparentizarea activității administrației publice locale.

În viziunea Cristinei Călugăr, dezvoltarea comunității este cheia spre prosperitate, motiv pentru care are un mesaj pentru electorat: ”Chiar îmi pasă de oamenii locului și îmi doresc să îi ajut să devină mai prosperi. Vrem să ducem o politică orientată către cetățean și pentru cetățean”.

Cristina Călugăr este absolventă a Faculății de Relații Internaționale și Studii Europene și deține un master în Sisteme Politice, Istorie și Relații Internaționale.

Emisiunea poate fi urmărită mai jos:

CRISTINA CĂLUGĂR SE LUPTĂ CU SISTEMUL PRIMARULUI SIMIONCA

CRISTINA CĂLUGĂR SE LUPTĂ CU SISTEMUL PRIMARULUI FLORIN SIMIONCA din Budacu de Jos

Publicată de Ziar de Bistrita pe Duminică, 20 septembrie 2020
0 notes
534 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *