Cristina Iurișniți: ”Condițiile USR pentru votul din Parlament în favoarea susținerii unui guvern PNL”

 -  -  1250


 

 

Deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți, anunță că formațiunea politică din care face parte a stabilit câteva condiții importante pentru ca votul din Parlament să fie unul în favoarea unui guvern PNL.

Cerem președintelui Iohannis și premierului desemnat Orban ca în procesul de formare a majorității necesare învestirii guvernului să includă și condițiile USR – PLUS. Altfel, USR nu va da votul de învestitură în Parlament. Toate condițiile noastre pot fi îndeplinite de Parlament într-o zi de muncă. Dacă există o majoritate, atunci aceste proiecte vor trece. Dacă nu există, atunci guvernul Orban va fi mereu prizonierul partidelor pesediste din Parlament”, a declarat Cristina Iurișniți.

Deputatul a mai adăugat că pachetul legislativ trebuie să vizeze următoarele modificări:

  • ”Adoptarea legii privind alegerea primarilor în două tururi – esențială pentru legitimitatea aleșilor locali și recuperarea democrației la nivel local.
  • Adoptarea inițiativei “Fără Penali în Funcții Publice” pentru care au semnat peste un milion de români.
  • Desființarea prin lege a recursului compensatoriu care a eliberat din închisori peste 20.000 de infractori, dintre care mulți au comis noi fapte de violență.
  • Consultarea Parlamentului asupra propunerii pentru poziția de comisar european ce revine României”.

De asemenea, pentru ca parlamentarii USR să-și dea votul guvernului de tranziție, Cristina Iurișniți spune că ”mai este nevoie ca din echipa guvernamentală să nu facă parte persoane fără pregătire, persoane cu probleme de integritate sau susținători ai USL-ului de tristă amintire. România are nevoie de reforme reale și profunde, nu doar de mimarea acestora și de schimbarea unor baroni locali cu alți baroni locali.

0 notes
375 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *