Cristina Iurișniți despre Alianța PNL-USR-PLUS: ”Am susținut necesitatea unei astfel de construcții politice încă din luna februarie a acestui an”

 -  -  1954Deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți, susține că Bistrița-Năsăud avea nevoie de o alianţă a forțelor politice de dreapta pentru scrutinul electoral din 27 septembrie. Astfel, deputatul precizează că va susține demersurile alianței de a ”aduce transformările mult dorite și așteptate de către toți cetățenii județului Bistrița-Năsăud”.

Cristina Iurișniți a anunțat că la nivelul Alianței PNL USR-PLUS s-au finalizat negocierile cu privire la desemnarea şi susţinerea unor candidaţi comuni la funcţiile de primar al municipiului reşedinţă de judeţ, respectiv preşedinte al consiliul judeţean.

”Astfel, candidatul comun al USR-PLUS şi PNL la Primăria Bistriţa va fi domnul Ioan Turc, preşedinte al filialei judeţene a Partidului Naţional Liberal. Pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, Alianţa politică USR-PLUS va susţine de asemenea un candidat comun, în persoana domnului Stelian Dolha, actualmente prefect al judeţului. Pentru funcţiile de consilieri municipali, respectiv consilieri judeţeni, USR-PLUS şi PNL se vor prezenta în faţa electoratului cu liste distincte de candidaţi”, a anunțat și deputatul Cristina Iurișniți.

Finalizarea acordului de parteneriat în alegerile locale la nivelul municipiului reşedinţă de judeţ şi pentru preşedinţia Consiliului Judeţean vine, în opinia deputatului USR, ”ca o consecinţă firească a nevoii de a oferi bistriţenilor şi tuturor locuitorilor judeţului nostru o alternativă solidă şi benefică la actuala configuraţie politică dominată de PSD, care a acaparat administraţia publică locală şi judeţeană, depărtându-se tot mai mult de nevoile reale ale cetăţenilor în ultimii patru ani”.

Parlamentarul bistrițean completează că a susţinut necesitatea unei astfel de construcţii politice încă din luna februarie a acestui an.

Consecventă principiului că politica se face de cetăţeni pentru cetăţeni, şi convinsă de nevoia implicării fiecăruia dintre noi pentru o schimbare în bine a vieţii în comunităţile în care trăim, în calitate de deputat al Uniunii Salvaţi România voi susţine demersurile recent constituţiei alianţe de dreapta de a aduce transformările mult dorite şi aşteptate de către toţi cetăţenii judeţului Bistriţa-Năsăud”, a mai spus Cristina Iurișniți.

Sursa citată a adăugat că printre obiectivele alianţei de dreapta la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud se numără:

  • ✅transparența decizională prin stoparea nepotismelor și a corupției din sistemul public
  • ✅stoparea sifonării banului public pe achiziții cu dedicație
  • ✅ egalitate de șanse în accesul la educație și evenimente culturale de calitate
  • ✅dublarea școlilor profesionale în sistem dual, (parteneriat școală-agent economic), 
  • ✅accesul gratuit al tuturor copiilor la infrastructura sportivă,
  • ✅digitalizarea institutiilor publice
  • ✅atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea judetului prin investiții în extinderea rețelei de distribuție a gazelor naturale,
  • ✅extinderea și modernizarea infrastructurii de apă și canalizare,
  • ✅stoparea defrișărilor ilegale,
  • ✅dezvoltarea și susținerea turismului județean.

”Lista poate continua prin implicarea cetăţenilor, aplicarea principiilor democraţiei participative în actul decizional la nivelul administraţiei publice locale fiind de asemenea un deziderat politic important. Aşteptările bistriţenilor de a avea un viitor mai bun, acasă, cu siguranţă vor putea deveni realitate după ce actuala administraţia publică, capturată de PSD şi acoliţii săi politici, va fi înlocuită prin votul democratic al cetăţenilor, pe data de 27 septembrie”, a încheiat Cristina Iurișniți.

1 notes
79 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *