Cristina Iurișniți: ”În 15 zile, baronii locali primesc pensii speciale. Ce face Guvernul PNL?”

 -  - 


Deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți, atrage atenția că ”la 1 ianuarie 2020, primarii și șefii de consilii județene, precum și adjuncții lor vor avea dreptul să ceară pensie specială”. Potrivit deputatului, este vorba despre ”cei care sunt acum în funcție, dar și de toți cei care au fost primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de consiliu județean din 1992 încoace”.

Parlamentarul USR mai adaugă că pensiile speciale vor avea ca bază de calcul numărul de mandate avute de aleșii locali și actualele indemnizații, cele mărite, în unele cazuri de peste 16.000 de lei pe lună. În plus, pensia specială va putea fi cumulată cu orice tip de pensie din sistemul public.

Cristina Iurișniți spune că acest lucru va fi posibil întrucât ”Guvernul PSD-ALDE, prin semnătura premierului Viorica Dăncilă, le-a dat acest drept, prin Codul administrativ adoptat pe 3 iulie prin OUG 57/ 2019”.

Deputatul USR spune că o vină pentru că există această posibilitate o are și actualul Guvern PNL, care nu a abrogat încă prevederile prin care se instituie o nouă categorie de pensii

”Judecătorii CCR, ocupați fiind, au anunțat că vor dezbate sesizarea de abia pe 21 ianuarie 2020. Adică, după ce intră în vigoare prevederile referitoare la pensiile speciale ale baronilor locali”, a mai completat Iurișniți.

În opinia deputatului USR Bistrița-Năsăud, ”Guvernul Orban trebuie să dea ordonanță de urgență pentru eliminarea pensiilor speciale pentru aleșii locali din Codul Administrativ. Românii au nevoie de primari aleși în două tururi, nu de noi privilegii pentru baronii locali”.

6 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.