Cristina Iurișniți: ”În fiecare an, în jur de 100 de copii abandonează școala în Bistrița-Năsăud!”

 -  -  910


”1 iunie este simbolic o zi a iubirii pe care o dăruim copiilor, o zi a familiei și bucuriei de a fi împreună, a timpului de calitate petrecut împreună”, este de părere deputatul Cristina Iurișniți, care însă consideră regretabil faptul că nu toți copiii au acces la educație.

”E trist atunci când 1 din 2 copii din România nu este pe deplin fericit, 1 din 3 copii nu merge cu drag la școală, sau acum în vremea pandemiei nu are acces la tehnologie, la un dispozitiv digital care sa-l propulseze în clase virtuale pline de provocările cunoașterii. Potrivit studiului IRES 1 din 3 copii din ROMÂNIA, nu are acces la Internet sau dispozitive electronice în comunitățile sărace”, susține deputatul USR Cristina Iurișniți.

Într-un mesaj transmis cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, sursa citată a făcut referire și la situația copiilor din Bistrița-Năsăud.

”În Bistrița Năsăud sunt estimativ 3.100 fără acces la tehnologie și învățare. E trist ca în fiecare an în jur de 100 de copii abandonează școala în Bistrița Năsăud! 100 de copii fără copilărie lăsați în urmă!”, arată parlamentarul bistrițean.  

În opinia deputatului, Ziua Copilului ar trebui sărbătorită în fiecare zi, prin acces la educație, o nutriție adecvată, zâmbete și joacă.

”Copiii noștri au drepturi constituționale care nu sunt întotdeauna respectate: dreptul la învățătură, la educație, dreptul de a fi informați, dreptul la sănătate și stare de bine. De multe ori pentru a reuși să schimbăm lucrurile în bine trebuie sa ne implicăm si politic, acolo unde se iau deciziile. M-am inscris în vara lui 2016 în USR pentru a contribui cât pot la scăderea abandonului școlar, pentru a sustine prin legi dreptul copiilor la educație de calitate, la sănătate, la instruire profesională în spiritul egalității de șanse”, a mai adăugat Cristina Iurișniți.

1 IUNIE – Ziua Copilului a fost menționată prima dată în august 1925, la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor de la Geneva, întrunire în cadrul căreia 54 de reprezentanți din diferite țări au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului.

0 notes
35 views
bookmark icon

Write a comment...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *